Najnovije vesti

STREPIM ŠTA ĆE BITI KAD PRESTANE DEJSTVO LEKOVA KOJE SU MU DALI: Darko Mladić zabrinut za zdravstveno stanje oca nakon presude
Foto: EPA/Jerry Lampen

hag

STREPIM ŠTA ĆE BITI KAD PRESTANE DEJSTVO LEKOVA KOJE SU MU DALI: Darko Mladić zabrinut za zdravstveno stanje oca nakon presude

Politika
13:59h

Ratko se dobro oseća, ali strepim od onoga što dolazi u narednim danima, kaže sin nekadašnjeg generala Vojske Republike Srpske, Darko Mladić, dan posle izricanja drugostepene presude njegovom ocu.

Mladić je prema rečima njegovog sina spreman da izdrži sve što je "neprijatelj postavio pred njega".

- Pričao sam sa ocem, on je dobro, ja strepim od ovoga što dolazi u narednim danima, kad prestane dejstvo lekova koje su mu dali. Prkosan je, miran, nije se mnogo uzbudio, utisak je da je mirniji posle nego pre presude. Rekao je u šali da bi se nasekirao da su ga oslobodili. To govori o njegovom stanju duha. Spreman je da izdrži sve što je naš zajednički neprijatelj postavio pred njega - rekao je Mladić ta TV Pink.

Dodaje da mu je otac rekao da nije bitna njegova sudbina već da je važno sačuvati Republiku Srpsku.

- Narod je napravio, narod će je i sačuvati, a on je dao u tom jednom teškom vremenu ono što je mogao od sebe - rekao je sin Ratka Mladića.

Naglasio je i da je očekivao ovakav rasplet događaja i rezultat 4:1.

- Sudija Nijambe je pokazala jedan veliki lični integritet i hrabrost. Potpuno sam svestan da je 25 godina i tri milijarde dolara utrošeno da bi na kraju došlo i do ove presude - rekao je Darko Mladić.

Bilo je teško za očekivati, kako kaže, da ta administracija gurne sebi prst u oko i da presudi da sve što su radili do tada nije bilo tačno.

- Ono što su radili prethodnih 20 godina nije bila istina već politička agenda koju su sprovodili radi interesa moćnih zemalja koje su i dovele rat na Balkan i u bivšu Jugoslaviju - istakao je Mladić.

Advokat Toma Fila ističe da je sudija Nijambe održala stav koji ima oko Zdravka Tolimira i smatra da će njeno izdvojeno mišljenje biti osnova za buduću borbu oko navodnog genocida u Srebrenici.

Čestitka za hrabru Nijambe

Darko Mladić se osvrnuo i na ulogu predsednice Žalbenog veća Mehanizma za krivične sudove Priski Matimbi Nijambe iz Zambije.

- General nije imao šansu za fer suđenje od početka do kraja. Jedino bih želeo da čestitam jednoj hrabroj ženi, a to je sutkinja Nijambe, koja je, kao što ste primetili, po svim tačkama optužnice, osim jedne, izrazila svoje protivljenje, jer je trebalo stvarno hrabrosti da se usprotivi takvom pravnom monstrumu - rekao je Mladić.

- Dve su dobre stvari. Srbija se nije ni spomenula i nije usvojena žalba tužioca - rekao je Fila i ukazao da je od Srbije zatraženo da donese propis kojim će se zabraniti da negira navodni genocid u Srebrenici.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track