MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ SA DELEGACIJOM AZERBEJDŽANA: Razgovarali o odnosima 2 zemlje, evo koja je bila glavna tema na sastanku
Foto: Printscreen/RTS

ministarka za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja

MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ SA DELEGACIJOM AZERBEJDŽANA: Razgovarali o odnosima 2 zemlje, evo koja je bila glavna tema na sastanku

Politika -

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević razgovarala je danas sa delegacijom Azerbejdžana koju je predvodio šef delegacije Elnur Abasov, o unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti socijalnog osiguranja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Glavna tema razgovora bio je nastavak pregovora za zaključivanje Sporazuma o socijalnoj sigurnosti između Srbije i Azerbejdžana, koji će regulisati ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, što će doprineti potpunijoj zaštiti osiguranika i korisnika prava.

On će omogućiti državljanima obe zemlje da ostvare pravo na penziju na osnovu staža koji imaju u Srbiji ili Azerbejdžanu.

Ministarka Kisić Tepavčević je navela da će ovaj sporazum doprineti daljem razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa dve zemlje, kao i jačanju ekonomske saradnje.

Istakla je da je socijalna sigurnost jedan od prioritetnih ciljeva Vlade Srbije i ministarstva koje vodi.

Razgovaralo se i o potpisivanju Memoranduma o saradnji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije i Ministarstva rada i socijalne zaštite stanovništva Azerbejdžana.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track