MINISTAR VULIN SASTAO SE SA AMBASADORKOM KINE ČEN BO: Uručio joj čestitku za Si Đinpinga povodom 100 godina postojanja KP
Foto: Zorana Jevtić

Sastanak

MINISTAR VULIN SASTAO SE SA AMBASADORKOM KINE ČEN BO: Uručio joj čestitku za Si Đinpinga povodom 100 godina postojanja KP

Politika -

Predsednik Pokreta socijalista i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin primio je danas ambasadorku Kine u Srbiji Čen Bo, kojoj je uručio čestitku predsedniku Kine Si Đinpingu povodom stogodišnjice postojanja kineske Komunističke partije.

U čestitki se navodi da je Kina zahvaljujući snazi, upornosti i jedinstvu partije i nacije postala globalna svetska sila koja je svetu donela mnoga dobra, nova znanja, tehnologije i napredak.

Vulin je zahvalio Si Đinpingu na čvrstom stavu po pitanju očuvanja državnih i nacionalnih interesa Srbije i poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, navodi se u saopštenju.

Čen Bo
foto: RTS Printscreen

- Pokret socijalista, baš kao i čitava Srbija, iskreno podržava suverenitet, jedinstvo i teritorijalnu celovitost Narodne Republike Kine i oštro se protivi pojavi 'obojenih revolucija' i svakom drugom obliku narušavanja jedinstva kineske države i naroda - naveo je Vulin.

Ministar Vulin i ambasadorka Čen Bo konstatovali su da su odnosi Srbije i Kine na najvišem mogućem nivou, kao i lični odnosi dvojice lidera Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track