MARKO ĐURIĆ SA POMOĆNIKOM DIREKTORA FBI: Srbija zauzima prve borbe redove u globalnom obračunu sa kriminalom
Foto: MSP

SARADNJA SA SAD

MARKO ĐURIĆ SA POMOĆNIKOM DIREKTORA FBI: Srbija zauzima prve borbe redove u globalnom obračunu sa kriminalom

Politika -

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa pomoćnikom direktora za međunarodne operacije Federalnog istražnog biroa (FBI) Čarlsom Spenserom, sa kojim je razgovarao o daljem jačanju policijske saradnje Srbije i SAD.

Đurić je upoznao Spensera sa aktuelnom bezbednosnom situacijom u Republici Srbiji i regionu, naglasivši posvećenost i predanost naše zemlje borbi protiv svih vidova kriminala, kako u zemlji, tako i u svetu.

"Intenziviranjem saradnje sa američkim Federalnim istražnim biroom, kao i našim evropskim partnerima na planu suzbijanja visokotehnološkog kriminala, terorizma i organizovanog kriminala, Srbija zauzima prve borbene redove u globalnom obračunu sa pojedincima i grupama iz kriminogenih struktura. Time pokazujemo ozbiljan i odgovoran nastup, i dokazujemo da smo stabilan međunarodni partner u sprečavanju svih vidova kriminalnih aktivnosti", kazao je Đurić.

U razgovoru je potvrđena i obostrana spremnost na proširenje postojeće dobre saradnje naših i američkih nadležnih organa i na sfere suzbijanja finansijskog i korporativnog kriminala, kao i edukacije i razmene stručnih kadrova.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track