DAČIĆ I FABRICI SE SASTALI DANAS: Razgovarali o sednici o KiM, međustranačkom dijalogu...
Foto: Ana Paunković

sastanak

DAČIĆ I FABRICI SE SASTALI DANAS: Razgovarali o sednici o KiM, međustranačkom dijalogu...

Politika -

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je danas sa šefom Dlegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem o trenutnim aktivnostima nardone Skupštine i informisao ga da će 22. juna biti održana posebna sednica Narodne skupštine na kojoj će predsednik Republike Aleksandar Vučić informisati poslanike o dijalogu Beograda i Prištine.

U saopštenju pres službe Narodne skupštine navodi se da je Dačić Fabricija obavestio i o međustranačkom dijalogu i planovima za njegov nastavak, kao i o razgovorima sa političkim partijama koje nisu želele učešće stranaca u dijalogu.

Re-Set summit, konferencija, Zelena ekonomija, Sem Fabrici
foto: Kurir Printscreen

Tokom sastanka Fabrici je ocenio važnom predstojeću posetu predsednika Narodne skupštine Briselu, a sagovornici su se složili da treba uložiti dodatne napore na intenziviranju saradnje između Evropskog parlamenta i Narodne skupštine.

Inače, Dačić će učestvovati, na poziv predsednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija, na Drugom samitu predsednika Evropskog parlamenta i parlamenata Zapadnog Balkana, koji će biti održan 28. juna 2021.godine u Briselu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track