PAKLENI PLAN! STRANCI IMAJU SPISAK OPOZICIONARA ZA DRŽAVNE FUNKCIJE Postavili "spavače" u institucijama, smeta im nezavisna Srbija
Foto: Printscreen/Tanjug

guraju određene kandidate

PAKLENI PLAN! STRANCI IMAJU SPISAK OPOZICIONARA ZA DRŽAVNE FUNKCIJE Postavili "spavače" u institucijama, smeta im nezavisna Srbija

Politika -

Predsednik Vučić kaže da su strani predstavnici među njegovim političkim protivnicima već izabrali ljude koje nameštaju na određene pozicije. Smeta im vojna neutralnost naše države, kažu sagovornici Kurira

Predsednik Aleksandar Vučić otkrio je da ima pouzdana saznanja da su strani predstavnici u Srbiji već izabrali svoje kandidate među njegovim političkim protivnicima i da ih guraju na određene funkcije.

- Postoje stranci koji guraju određene kandidate za određene funkcije. Ja već znam ko će im biti kandidati, već su ih izabrali i oni ih guraju, a i njih su upoznali s tim - izjavio je Vučić tokom gostovanja na TV Hepi.

Jedina nepoznanica

On je napomenuo da im je jedina nepoznanica da li će se i za koju poziciju on kandidovati.

- Razmišljaju kako i koga tu da kandiduju i nisu sigurni da bi tu neko mogao da pobedi... Ali za gradonačelnika su sigurni da će oni da pobede. Tu je strani faktor uveren u pobedu - dodao je on.

Vučić nije želeo da u javnost iznese detalje o tome ko su ti stranci.

- Moja poruka njima je da znam šta rade i kako se direktno mešaju u naše neke stvari, a onda kukaju kako se njima neko meša, a pritom to nije američki ambasador, odmah da vam kažem - zaključio je Vučić.

Oprobane metode

Bivši oficir Kontraobaveštajne službe Ljuban Karan kaže za Kurir da i sada zapadne zemlje koriste oprobane metode da svojim uticajem i preko svojih agentura na legalan način dovedu određene strukture na vlast i tako nesmetano ostvare svoje ciljeve.

Ljuban Karan
foto: Kurir TV

- Posao im je utoliko otežan što su bivše strukture, koje su po njihovom diktatu ranije radile, sada kao opozicija ne samo kompromitovane već i u raskolu. Međutim, to ne znači da nema ovih pokušaja i da ih neće naterati da se pre izbora ne sastave u jednu političku priču. U međuvremenu im je potrebno da rade ne samo na propagandi i medijskoj promociji već i na kompromitaciji aktuelne vlasti. U tom poslu se oslanjaju na svoje "spavače" u važnim institucijama i partijama. Aktuelna vlast nije im po volji, jer zastupa politiku suštinske nezavisnosti i vojne neutralnosti, a one žele Srbiju u NATO - naglašava naš sagovornik.

Dežurni krivci

Bivši diplomata Milisav Paić kaže za Kurir da ga ovo ne iznenađuje jer je jasno da bi Zapadu više odgovarala prozapadna i zavisna Srbija.

Milisav Paić
foto: ATA Images

- Nije to ništa novo, pa vlast posle 5. oktobra manje-više su formirali zapadni krugovi. Njima se sad sasvim sigurno ne dopada naša politika vojne neutralnosti, vrlo su zainteresovani da je oslabe i uguraju u NATO i da uspostave nekakvu politiku dodvoravanja zapadnim interesima, pre svega onu vezanu za Kosovo, Republiku Srpsku, odnose sa Sarajevom i Zagrebom.

U regionu već imaju vlade koje su poslušničke. Eklatantan primer je Crna Gora, koja je odmah priznala nezavisno Kosovo i ušla u NATO. Isto važi i za Hrvatsku i Severnu Makedoniju. Zapadu odgovara uloga Srbije kao dežurnog krivca na Balkanu - naglašava naš sagovornik.

I. K. / Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track