SRAMNA ODBRANA ADVOKATA OPTUŽENIH ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Mislim da bi trebalo da se ukine pritvor Radetu Basari
Foto: EPA / Andrej Cukić

suđenje

SRAMNA ODBRANA ADVOKATA OPTUŽENIH ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Mislim da bi trebalo da se ukine pritvor Radetu Basari

Politika -

Advokat Tom Gaši, koji brani jednog od optuženih za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, Radeta Basaru, izjavio je danas u Prištini da njegov klijent nema nikakve veze sa slučajem za koji je optužen.

- On kao policajac Republike Kosovo nije dao nikakve informacije policajcima u Republici Srbiji. Mislim da ukoliko tužilaštvo smatra da je grupa Milana Radoičića izvršila ubistvo Olivera Ivanovića oni moraju da podignu optužnicu ili faktički da obaveste sud zbog čega sumnjaju u gospodin Radoičića - rekao je Gaši novinarima ispred suda nakon pocetka suđenja optuženima za ubistvo Ivanovića.

Gaši smatra da će to suđenje trajati dosta dugo, ako se ima u vidu da je predloženo oko stotinu svedoka, prenosi Kosovo online.

Oliver Ivanović
foto: Printscreen Youtube

- Mislim da je to totalno nepotrebno. Ima skoro dve godine da je Rade Basara u pritvoru i mislim da bi trebalo da se njemu pritvor ukine ili zameni drugom merom poput kućnog pritvora - rekao je njegov branilac.

Branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović rekla je novinarima da su na današnjem suđenju branioci i tužilac dali uvodnu reč.

- Ne bih da komentarišem ostale kolege, ali kad je u pitanju Silvana Arsović koju zastupam, želim da kažem da je tužilaštvo reklo da je u pitanju neka bezbednosna služba koja je isključila kamere, a da ih je Silvana uključila, za šta ponovo tužilac nije dao nijedan dokaz - rekla je Filipović.

Ona je dodala da je odbrana zahtevala da se ti dokazi pribave, jer, kako je dodala teret dokazivanja krivice je na strani tužilaštva.

Kako je rekla, zahtevano je dodatno veštačenje njenih kontakata i da se dostavi da li je bila u vezi sa bilo kojim licem koje se pominje u optužnici.

- S obzirom na to da takvog dokaza nema i da ona nikada nije bila u komunikaciji sa bilo kojim drugim licem, sigurni smo u to da će se dokazati njena nevinost na ovom sudu i da tužilaštvo nema nijedan dokaz koji može dokazati da je ona na bilo koji način bila umešana u organizovanu kriminalnu grupu i dela koja joj se stavljaju na teret - porucila je Filipović.

U Osnovnom sudu u Prištini danas je počelo suđenje protiv šestoro Srba optuženih za učešće u Ivanovićevom ubistvu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track