00:32

Vučić se sastao sa dirigentom Zubinom Mehtom

vila mir

SASTANAK ZA PAMĆENJE U VILI MIR: Susret predsednika Srbije i slavnim dirigentom Zubinom Mehtom (FOTO, VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa čuvenim svetskim dirigentom Zubinom Mehtom, sa kojim je razgovarao o predstojećem koncertu koji će se održati sutra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, izgradnji nove zgrade filharmonije, kao i o planovima slavnog maestra za povratak na svetsku muzičku scenu nakon duge pauze izazvane pandemijom korona virusa.

Predsednik Vučić zahvalio je Mehti na tome što će sutra svojim nastupom počastvovati publiku ne samo kao dirigent, već i kao posvećeni i iskreni prijatelj Beograda i Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Susret je održan u 12 časova u vili Mir. Mehta je u sredu doputovao u Beograd, gde će 10. jula održati gala koncert sa Beogradskom filharmonijom.

"U Srbiji ćete uvek biti drag i poštovan gost, a ja vam zahvaljujem što ćete upravo u našoj prestonici ponovo proslaviti dela nekih od najvećih kompozitora", rekao je Vučić.

Sutrašnji koncert biće deseti po redu susret čuvenog Mehte sa Beogradskom filharmonijom, za koju kaže da mu je "jedan od najdražih orkestara".

"Dve godine smo bili bez muzike zbog pandemije korona virusa, pa je samim tim naš sutrašnji koncert još značajniji", rekao je Mehta i dodao da je veoma zadovoljan zbog nove koncertne dvorane koju Beograd odavno zaslužuje i koju je lično uvek zagovarao.

Kako se navodi, planirano je da nova koncertna dvorana ima koncertnu salu od 1.600 mesta za publiku, a projektovana je tako da omogući kvalitet svetskog nivoa za probe i izvođenje simfonijske muzike, kao i prostor za druge umetničke sadržaje, kao što su izložbe i događaji komercijalnog tipa.

(Kurir.rs/Instagram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track