Najnovije vesti

UZ POSREDOVANJE EP: Danas i sutra druga faza međustranačkog dijaloga u Palati Srbija
Foto: Nikola Anđić

pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije

UZ POSREDOVANJE EP: Danas i sutra druga faza međustranačkog dijaloga u Palati Srbija

Politika
13:32h

BEOGRAD - Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije i uz posredstvo evroparlamentaraca, biće održana danas i sutra u Palati Srbija, a glavna tema biće mediji.

Prema predlogu programa koji su stranke dobile, a u koji je Tanjug imao uvid, dijalog će početi danas u 10.30 časova i trajaće do 18.30, a razgovaraće se o potrebi da se obezbedi nepristrasno predstavljanje političkih aktera u medijima.

Posebno će, u vezi sa tim, biti reči o javnim servisima.

Razgovori o medijima biće nastavljeni i drugog dana, u subotu, 10. jula, od devet sati.

Tog dana planirana je i konferencija za novinare u 12.30, na kojoj bi trebalo da se obrate predstavnici Skupštine Srbije i Evropskog parlamenta.

Posrednici EP u međustranačkom dijalogu u Srbiji, Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, do sada su, zbog restrikcija putovanja izazvanih pandemijom Kovida-19, održali 15 onlajn konsultacija sa političkim strankama i drugim zainteresovanima za dijalog, u cilju popravljanja izbornih uslova pred predstojeće izbore koji bi u Srbiji trebalo da budu održani u proleće 2022. godine.

Sada dolaze u Beograd i sastankom sa predstavnicima stranaka trebalo bi i zvanično da počne druga faza međustranačkog dijaloga.

Danas će biti održan i sastanak radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca, na kojem će biti reči o pitanju zakonodavstva u vezi sa listama nacionalnih manjina, a trebalo bi da se razgovara i sa urednicima televizija sa nacionalnom frekvencom i štampanih medija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track