DVERI: Pod hitno usvojiti Rezoluciju o genocidu nad srpskim narodom u 20. veku
Foto: Beta/Miloš MIškov

saopštenje

DVERI: Pod hitno usvojiti Rezoluciju o genocidu nad srpskim narodom u 20. veku

Politika -

BEOGRAD - Srpski pokret Dveri ponovo je danas zatražio od Skupštine Srbije da usvoji rezoluciju o genocidu nad Srbima u 20. veku, navodeći da Srbija mora jasno da se izjasni po pitanju višestrukog genocida koji je počinjen nad našim narodom u 20. veku i da o tome upozna međunarodnu javnost.

Dveri navode da nametanje Srbima žiga genocidnog naroda od strane mnogih država sveta i regiona predstavlja ozbiljan problem za budućnost naše dece.

Naš narod je, kako se navodi, i dalje najugroženija populacija u Evropi, kako u državama koje su deo Evropske unije kao što su Hrvatska i Slovenija, tako i na prostorima gde su Albanci većinsko stanovništvo, u Albaniji i u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji.

Dodaje se da međunarodna zajednica decenijama ćuti kada je u pitanju državni projekat genocida nad srpskim narodom u Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata i krajem prošlog veka, kao i da se mnogim vladama u svetu, a posebno u regionu, nameće obavezujuća agenda kojom su dužni da Srbe označe kao genocidan narod.

Dveri tvrde da Vlada Srbije nastavlja da vodi politiku bivše vlasti i da ništa institucionalno nije uradila da se istraže i osude zločini nad Srbima u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini u građanskom ratu devedesetih godina.

Zbog toga, kako navode, aktuelna vlast mora hitno da usvoji rezoluciju o genocidu nad srpskim narodom u 20. veku i time jasno stavi do znanja svim međunarodnim institucijama da neće mirno gledati na agresivno falsifikovanje istorije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track