SASTANAK O SARADNJI U OBLASTI ENERGETIKE: Premijerka Brnabić razgovarala sa Kurtom Donelijem
Foto: Tanjug Printscreen

ZELENA TRANZICIJA

SASTANAK O SARADNJI U OBLASTI ENERGETIKE: Premijerka Brnabić razgovarala sa Kurtom Donelijem

Politika -

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za energetsku diplomatiju Kurtom Donelijem o saradnji dve zemlje u toj oblasti - energetskoj efikasnosti, energetskoj bezbednosti i prelasku na zelenu ekonomiju.

Brnabić je istakla da je Srbija usvojila nekoliko važnih zakona iz oblasti rudarstva i energetike koji će značajno uticati na "zelenu tranziciju", kao i da se značajna sredstva ulažu u ugradnju filtera u srpskim fabrikama, što bi trebalo da dovede do smanjenja zagađenje vazduha i životne sredine, s obzirom na to da građani brinu za svoje životno okruženje.

Naglasila je i da je Srbija posvećena ostvarenju cilja klimatske neutralnosti do 2050. godine, a Doneli rekao da u potupnosti ohrabruje Beograd da pruži puni doprinos u borbi protiv klimatskih promena, navodi se u saopštenju vlade.

Doneli je naveo da je nova američka administracija među glavne ciljeve postavila upravo oblast energetike, a u fokusu su energetska sigurnost i koncept energetske pravičnosti, kako bi građani širom sveta imali dovoljno energije i stvorili uslove za kreiranje novih i boljih poslova i radnih mesta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track