PREDSEDNIK SRBIJE PRED NOVU RUNDU DIJALOGA U BRISELU: Razgovori s Albancima važni za mir i stabilnost, predaja nije opcija FOTO
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

oglasio se iz aviona

PREDSEDNIK SRBIJE PRED NOVU RUNDU DIJALOGA U BRISELU: Razgovori s Albancima važni za mir i stabilnost, predaja nije opcija FOTO

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija Kosova, Aljbin Kurti, sastaće se danas u Briselu, na novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou.

"Nikada nije posebno prijatno ni putovanje, ni boravak u Briselu kada vodite razgovore sa albanskim predstavnicima. Međutim, za Srbiju je to važno, jer time pomažemo našem narodu na KiM, čuvamo mir i stabilnost koji su od presudnog značaja za ekonomski napredak cele Srbije", napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

On je objavio fotografiju iz aviona na kojoj pregleda materijale pred sastanak sa Kurtijem.

"U avionu, uvek, baš kao u studentskim danima, obnavljam gradivo i pripremam se za teške sastanke. Predaja nije opcija", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija Kosova, Aljbin Kurti, sastaće se danas u Briselu, na novoj rundi dijaloga Beograda i Priština na visokom političkom nivou.

Nova runda razgovora u Briselu predviđeno je da počne u 14 časova bilateralnim sastancima dve strane sa posrednicima EU.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track