SARADNJA: Vladan Glišić i Mlađan Đorđević spremaju savez?
Foto: Tamara Trajković, Dado Đilas

Samostalni poslanik i lider pokreta Oslobođenje viđeni zajedno

SARADNJA: Vladan Glišić i Mlađan Đorđević spremaju savez?

Politika -

Mlađan Ðorđević, lider pokreta Oslobođenje i kum lidera SSP Dragana Ðilasa, po svemu sudeći, sprema predizborni dogovor sa samostalnim poslanikom Vladanom Glišićem, koji je donedavno bio član Spasa, a prethodno u Dverima.

Naime, Ðorđević i Glišić viđeni su zajedno na jednom događaju, a zajedničku fotografiju su postavili na društvene mreže, što je odmah pokrenulo spekulacije da spremaju savez za izbore koji Srbiju očekuju naredne godine.

Glišić za Kurir kaže da je s Ðorđevićem prijatelj, a da bi bilo i političke saradnje, lider Oslobođenja bi morao da koriguje neke stavove.

- Ja sam prijatelj s Mlađom Ðorđevićem mnogo godina pre ovoga. Delimo iste stavove što se tiče ruske carske porodice i generala Draže Mihailovića. Išli smo da položimo venac na spomenik ruskom caru Nikolaju. Što se tiče dnevne politike, tu se ne slažemo. Ja sam više za konstruktivan pristup opozicije, ne sviđa mi se njegov radikalni pristup sadašnjim vlastima, koji može da izazove neke nove rizike. Da bi došlo do političke saradnje, morali bismo da usaglasimo određene stavove - kazao je Glišić.

J. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track