ZORANA MIHAJLOVIĆ ŠOKIRANA: Bajatović, realno, ima samo višu školu!
Foto: Kurir Printscreen

Ministarka o novoj aferi direktora "Srbijagasa"

ZORANA MIHAJLOVIĆ ŠOKIRANA: Bajatović, realno, ima samo višu školu!

Politika -

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, kaže da je iznenađena vešću da Dušan Bajatović, prvi čovek "Srbijagasa", od "obrazovanja, realno, ima završenu samo višu školu - naravno, ako se uzmu u obzir samo ozbiljnije školske institucije u Srbiji".

Kurir je otkrio da je Bajatović godinama obmanjivao javnost o svom obrazovanju. On je tvrdio da je elektroinženjer i diplomirani ekonomista, a na pitanja na kojim ustanovama se obrazovao, u martu 2016. na N1 je rekao da je "završio Ekonomski fakultet i Višu elektrotehničku u Subotici".

Međutim, na Ekonomskom fakultetu u Subotici su za Kurir rekli da Bajatović jeste bio student na osnovnim studijama, upisan u školskoj 1994/95, ali da ih nije završio. Bajatović je nedavno upisao doktorske studije, a u delu o podacima o ranijem obrazovanju - osnovne studije - naveo je da je završio agromenadžment na Univerzitetu primenjenih nauka (Fakultet za menadžment, Zaječar). Navedeno je i da je osnovne studije na pomenutom fakultetu upisao 1999, a završio 2003.

Dušan Bajatović, Zorana Mihajlović
foto: Printscreen

Bajatović je pokušao godinama kasnije i da magistrira na Ekonomskom fakultetu u Subotici, ali se ni tu nije proslavio. Kako su nam odgovorili sa ovog fakulteta, on ni magistarske/master studije nije priveo kraju. Višu tehničku (elektrotehničku) u Subotici, kako navode iz ove institucije, završio je 2000.

Dušan Bajatović
foto: Beta Dragan Gojić

- Iznenadila me je vaša vest, ukoliko je, naravno, tačna, da generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, jedne od najznačajnijih karika u našoj energetici, od obrazovanja, realno, ima završenu samo višu školu - naravno, ako uzmemo u obzir samo ozbiljnije školske institucije u Srbiji. Možda sam naivno očekivala više od Bajatovićevog obrazovanja, jer on, ipak, vodi jedan od najvažnijih sistema za energetsku bezbednost naše zemlje...

Ali dobro, i to je nešto, s obzirom na to da je počeo od jedne male lokalne TV sa prilično neobičnim sadržajima, a da je danas svojom sposobnošću dostigao da svakog meseca, kako sam kaže, zaradi 30.000 evra - poručuje Mihajlovićeva za naš list i dodaje:

- Ono što me još više iznenadilo jeste još jedna informacija - da direktor "Srbijagasa" vredno i marljivo priprema i doktorski rad. E, to je dokaz da čovek na toj poziciji, i pored velikog posla, uspe da pronađe vremena za sopstveno obrazovanje i edukaciju, što je za svaku pohvalu. A na kraju još nešto - Bajatovićeva stručna sprema nije prepreka saradnji sa ministarstvom. Inače, Dušan Bajatović je najplaćeniji funkcioner u zemlji sa mesečnim primanjima od čak 34.000 evra.

Kurir/K. Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track