VULIN POSLE SASTANKA S CIKOTIĆEM: Tražio sam podršku i pomoć kada je reč o pokušaju ubistva predsednika Vučića u Srebrenici
Foto: Nemanja Nikolić

a ministrom bezbednosti Bih

VULIN POSLE SASTANKA S CIKOTIĆEM: Tražio sam podršku i pomoć kada je reč o pokušaju ubistva predsednika Vučića u Srebrenici

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin na sastanku sa ministrom bezbednosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem zatražio je podršku i pomoć na utvrđivanju istine u vezi sa pokušajem ubistva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića pre šest godina u Srebrenici.

„Tražio sam podršku i pomoć kada je u pitanju pokušaj ubistva predsednika Vučića u Srebrenici pre šest godina, da vidimo dokle se stiglo i šta svi zajedno možemo da uradimo da se istina nađe“, rekao je ministar Vulin na konferenciji za novinare u Zvorniku.

Кako je naglasio, ono što zanima njega i njegovog kolegu Cikotića je utvrđivanje istine.

„Кo je pokušao da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kada će taj neko odgovarati? To je ono što će pomoći i jednoj i drugoj zemlji, što nas sve zajedno čini sigurnijim i doprinosi većem poverenju jednih prema drugima“, rekao je ministar Vulin.

Ministar Cikotić je rekao da je taj slučaj predat Agenciji za istrage i zaštitu, koja jedina ima konkretnu ulogu u istrazi i čiji je direktor ministra Vulina i njegove saradnike na održanom sastanku upoznao da je slučaj aktivan i da ga vodi tužilaštvo Bosne i Hercegovine u saradnji sa agencijama koje su za to nadležne.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track