DIPLOMATA ZORAN MILIVOJEVIĆ O SITUACIJI U REPUBLICI SRPKOJ: Pritisak na Srbiju raste, Beograd neće napustiti Banjaluku
Foto: Kurir

PULS SRBIJE

DIPLOMATA ZORAN MILIVOJEVIĆ O SITUACIJI U REPUBLICI SRPKOJ: Pritisak na Srbiju raste, Beograd neće napustiti Banjaluku

Politika -

Od danas predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH, odlučeno je juče na sastanku predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj. Za petak je najavljeno zasedanje Parlamenta Republike Srpske na kojem će biti upućena dva krivična zakona.

Diplomata Zoran Milivojević u "Pulsu Srbije" govorio je o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj i kako sve to utiče na Srbiju.

"Ovaj poslednji potez Incka potvrđuje da mu je mandat od 12 godina bio neuspešan. Ovaj zakon koji je doneo, podiže tenziju u BiH i Incko će ostati upamćen po tome što je uradio suprotno od onoga što je trebalo da uradi - da donese mir i stabilnost", ocenjuje Milivojević.

Puls Srbije
foto: Kurir

"Nisam uveren da će doći do poništenja Inckove odluke", dodaje Milivojević.

O sednici u petak, Milivojević:

"Treba da bude stvaranje uslova da RS opstane i da ne bude posledica po RS. Dugo u RS nismo imali konsenzus vlasti i opozicije kao sad, jer je jasno da ovo ugrožava opstanak RS i svih Srba".

"BiH već dugo ne funkcioniše kao država", konstatuje Milivojević.

"Srbija je dugo izložena pritscima, ovo je samo još jedan novi pritisak. Ovde su dva nezavršena posla, KiM i BiH, a i jedan i drugi zavise od Srbije, tako da su pritisci neminovni. Nema šanse da Beograd napusti Banjaluku u ovom trenutku", zaključuje Milivojević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track