MINISTAR VULIN POSLE SASTANKA SA CIKOTIĆEM: Važno je da se sazna ko je pokušao da ubije predsednika Vučića u Srebrenici
Foto: MUP Srbije

do istine mora da se dođe

MINISTAR VULIN POSLE SASTANKA SA CIKOTIĆEM: Važno je da se sazna ko je pokušao da ubije predsednika Vučića u Srebrenici

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin tražio je od ministra bezbednosti u Savetu ministara BiH Selima Cikotića informaciju o tome dokle je stigla istraga o pokušaju ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici 2015. godine, koji je tada bio premijer Srbije.

"Tražio sam da me upozna dokle je stigla istraga o pokušaju ubistva Vučića, da vidimo šta zajedno možemo da uradimo da dođemo do istine", rekao je Vulin novinarima nakon razgovora sa Cikotićem u Zvorniku, prenose Nezavisne novine.

Srpski ministar je naglasio da je u vezi sa pokušajem ovog ubistva bitna samo istina, da se utvrdi ko je pokušao da ubije Vučića i kada će taj neko odgovarati i da je to potrebno i jednoj i drugoj zemlji.

Cikotić je rekao da je, ne ulazeći u sve spekulacije koje su vezane za taj slučaj, prepustio prostor direktoru Agencija za istrage i zaštitu koja jedina ima konkretnu ulogu u toj istrazi, kao i da je slučaj aktvan, da ga vodi Tužilaštvo BiH i da o tom pitanju sarađuju agencije koje su za to nadležne.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track