ZARATILA SA ŠEŠELJEM: Nataša Jovanović otišla zbog poslaničkog mesta!
Foto: Dragana Udovičić

saznajemo

ZARATILA SA ŠEŠELJEM: Nataša Jovanović otišla zbog poslaničkog mesta!

Politika -

Nataša Jovanović, dugogodišnja funkcionerka Srpske radikalne stranke (SRS), napustila je ovu stranku jer je nezadovoljna mestom na poslaničkoj listi koje joj je namenjeno posle narednih (vanrednih) parlamentarnih izbora, saznaje Kurir.

Radikali se uzdaju da će preći cenzus, ali Jovanovićeva nije u prvih pet koji, ukoliko se ovakav scenario obistini, sigurno ulaze u parlament. S druge strane, ni centrala stranke, odnosno njihov šef Vojislav Šešelj nisu zadovoljni radom Jovanovićeve - smatraju da je upropastila šumadijski odbor, pa je, što se njega tiče, takav redosled na listi i bio očekivan.

Vojislav Šešelj
foto: Beta Milan Obradović

- Jovanovićeva je otišla iz SRS jer je nezadovoljna svojim položajem u stranci. Postoji ta nezvanična poslanička lista ko bi bio koji broj za naredne izbore i, ukoliko prođemo cenzus, sigurno je onih prvih pet na spisku. Nataša nije pri vrhu i njoj je to bila poruka da je stranka digla ruke od nje. Ona je čak i tražila da se to promeni, ali nisu joj izašli u susret - kaže izvor Kurira iz SRS i dodaje:

Skupština Srbije, Zasedanje Skupštine, Nataša Jovanović
foto: Marina Lopičić

"Katastrofalne posledice"

- Međutim, ovakav sled nije došao sam od sebe. U centrali su nezadovoljni njenim radom u Kragujevcu, smatraju da je upropastila šumadijski odbor. Nije se trudila i davala sebe na terenu i posledice su sada katastrofalne.

K. Blagović

Šarović podigao buru

Veliko osipanje članstva

Nemanja Šarović
foto: Dragana Udovičić

SRS je, podsetimo, nedavno napustio i Nemanja Šarović, jedan od ključnih ljudi u radikalskoj hijerarhiji. Šarović je otišao zbog neslaganja sa šefom stranke, a sve je kulminiralo na jednoj od sednica stranačkih organa. Šarović je tada kritikovao Šešelja zbog približavanja Milutinu Jeličiću Jutki, ali i što vozi džip od 140.000 evra, a izdaju se za zastupnike sirotinje. Radikale je napustio i general Božidar Delić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja