PREMIJERKA BRNABIĆ U LESKOVCU: Prednjačite po broju investicija, stopa nezaposlenosti manja od republičkog proseka (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Ana Brnabić

Danas obilazi i Vlasotince i Crnu Travu

PREMIJERKA BRNABIĆ U LESKOVCU: Prednjačite po broju investicija, stopa nezaposlenosti manja od republičkog proseka (FOTO)

Politika -

LESKOVAC - Premijerka Srbije Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Jablaničkom okrugu, a danas boravi u Leskovcu, Vlasotincu i Crnoj Travi.

Naime, Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je "Leskovac sertifikovan kao lokalna samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem", što se vidi po broju investesticija i stopi nezaposlenosti koja je značajno manja od republičkog proseka.Brnabić je u Leskovcu, tokom drugog dana posete Jablaničkom okrugu, izjavila da je taj grad pomogao da se u čitavom Jablaničkom okrugu smanji stopa nezaposlenosti na 7,1 odsto, ali je navela kao problem to "što su i prosečne plate značajno niže" od republičkog proseka.

"Plate rastu paralelno kako rastu i u republici, ali moramo da radimo dodatno da bi se ta razlika smanjila i da imamo Jablanički okrug koji prati republički prosek u svemu osim u nezaposlenosti, u čemu se nadam da ćete i dalje biti bolji", rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da država na tome radi tako što gradi infrastrukturu, kao što je Bulevar Nikole Pašića koji će imati četiri kolovozne trake, gradi se sanitarna deponija i vodovodna i kanalizaciona mreža, ali ulaže i u zdravstvenu infrastrukturu, najavljujući dalja ulaganja u kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice u Leskovcu od 42 miliona evra.Brnabić je, povodom zatvaranja pogona italijanske fabrike "Geoks" u Vranju rekla da "niko od tih radnika neće ostati na cedilu", kao i da se "takve stvari dešavaju" u drugim zemljama u mnogo većem obimu, i kao posledica epidemije korona virusa.

"Mi smo ovde izgubili jednu fabirku, iz brojnih razloga, i čitava zemlja razgovara o toj jednoj fabrici. Ali smo sačuvali sva ona druga radna mesta tokom korone i podigli neto zaposlenost. Niko ne priča o 50.000 radnih mesta koja su dodatno otvorena", kazala je Brnabić.

Ona je dodala da je boravak u opštinama na jugu Srbije iskoristila i za obilazak odbora Srpske napredne stranke, kao i da to radi "van radnog vremena", kao što to radi i u Beogradu.

Premijerka će nastaviti posetu Jablaničkom okrugu obilaskom opština Vlasotince i Crna Trava.

Nakon što je u svojstvu predsednice Vlade u ponedeljak posetila Sijarinsku banju, Lebane i Bojnik, dolazak u Leskovac juče posle podne iskoristila je da kao članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) poseti Gradski odbor SNS u Leskovcu.

Kako je objavljeno na sajtu tog odbora, Anu Brnabić je dočekao član Predsedništva i predsednik Gradskog odbora Leskovac Goran Cvetanović i mnoštvo okupljenih članova i simpatizera SNS u Leskovcu.

Ana Brnabić je sa članovima razgovarala o aktuelnoj situaciji u zemlji, problemima sa kojima se građani Leskovca i čitavog Jablaničkog okruga suočavaju, ali i o napretku koji je, kako je navela, lokalna samouprava definitivno ostvarila, navodi se na sajtu leskovačkog SNS.

"Samo napornim radom i beskompromisnim zalaganjem možemo sačuvati Srbiju na putu napretka i preporoda, na kome se nalazi od 2014. godine kada je predsednik Vlade postao Aleksandar Vučić", poručila je Ana Brnabić u stranačkim prostorijama.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track