MINISTAR VULIN PORUČIO: Razbijanje kriminalne grupe Belivuk-Miljković isključivo je uspeh srpske policije!
Foto: Ana Paunković

MINISTAR VULIN PORUČIO: Razbijanje kriminalne grupe Belivuk-Miljković isključivo je uspeh srpske policije!

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da FBI nije učestvovao u razbijanju kriminalne grupe Belivuk-Miljković i da je zvanično, preko Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, zatražio odgovor da li su radili bilo kakvu operativnu obradu ove kriminalne grupe.

„Zvanično sam se obratio Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država da ih zamolim da proslede FBI, kako bi nam ta agencija odgovorila da li imaju bilo kakvu operativnu obradu ili saznanje, koje mi u Ministarstvu unutrašnjih poslova nemamo, da su oni radili ovu grupu“, rekao je ministar Vulin gostujući u emisiji „Fokus“ na B92.

Ministar je istakao da je razbijanje kriminalne grupe Belivuk-Miljković isključivo uspeh srpske policije, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal i naglasio da su sramni pokušaji da se tim ljudima danas oduzme zasluga.

Prema njegovim rečima, nakon što je strancima i „Đilasovim medijima“ i političarima postalo jasno da optužbe okrivljenih Belivuka i Miljkovića ne prolaze, uvedena je priča kako grupu nije radila srpska policija, već FBI.

„Ako su ovo sve stranci uradili, postavlja se pitanje šta su čekali, da pripadnici klana ubijaju, a da oni imaju dokaze, ako su ih prikupili, zašto nas nisu o tome obavestili“, upitao je ministar Vulin, ocenivši da se ovim srpska policija pokušava predstaviti kao nesposobna.

Objasnio je da oni koji se pozivaju na saopštenje američke ambasade, nisu primetili da je saopštenje od 8. juna 2021. i u kome se precizira da je 7. juna 2021. u velikoj akciji „Trojanski štit“ razbijena ANOM aplikacija, koju je FBI sam napravio da je kriminalci koriste i da je nakon što je prikupljen veliki broj informacija ona srušena, da su preuzeti dokazi i da je počelo sprovođenje krivičnih postupaka.

„Belivuk i Miljković su koristili SKAJ aplikaciju, ne ANOM, a pripadnici ove grupe uhapšeni su 4. februara 2021. i nikako nisu mogli biti na slobodi da bi mogli biti hapšeni još jednom i da bi se vratili u zatvor“, rekao je ministar Vulin gostujući u emisiji „Fokus“ na B92.

Ministar je podsetio da je radna grupa koja se bavila razbijanjem kriminalne grupe Belivuk-Miljković, po njegovom nalogu, formirana 8. decembra 2020. i da je prilikom hapšenja 4. februara 2021, srpska policija bila potkovana dokazima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track