DODIK NA SKUPU POVODOM 26 GODINA OD OLUJE: Srpski narod je stradalnički, uvek se okupljao oko svete reči slobode
Foto: Printscreen

Srbija je garant mira

DODIK NA SKUPU POVODOM 26 GODINA OD OLUJE: Srpski narod je stradalnički, uvek se okupljao oko svete reči slobode

Politika -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da je Srbija garant mira i da nije nikad pozivala na osvete i nije želela sukobe.

Republika Srpska zajedno sa Srbijom gradi mir i stabilnost na ovim prostorima, rekao je Dodik na centralnom skupu povodom 26. godišnjice progona i stradanja Srba u hrvatskoj akciji "Oluja", koja se održava u naselju Busije, na periferiji Beograda, u kojem uglavnom žive izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Mi ne želimo nikakve sukobe ali nećemo da odustanemo od naših političkih prava i ne želimo da nam se ta prava uskraćuju na način kako to vidimo ovih dana, da nam zabrane da branimo, da mislimo, da nam kažu da moramo da slušamo i dovedu nas u poziciju da kada neko kleveće i laže da moramo da ćutimo jer ako progovorimo garantuju nam samo jedno - zatvor", rekao je Dodik.

Ocenio je da je važno da Srbija i njen narod razumeju da "naša budućnost zavisi od snage naših pregovarača i državnika i da nema nikakvog razloga za umanjivanje te snage, kada se rešavaju pitanja naše slobode, naših država i naše budućnosti".

Dodik je istakao da je srpski narod stradalnički i da se uvek okupljao oko svete reči slobode.

"Nikad nije bio sebičan da je pribavi samo za sebe a drugima uskrati", rekao je Dodik i podsetio na reči Franje Tudjamna, koji je bio predsednik Hrvatske u vreme "Oluje" da treba "načiniti takav udarac da Srbi nestanu".

On je rekao da ne zna da li postoji neki Srbin, političar, državnik koji je mogao da kaže takve reči a da se odnose na bilo koji narod na ovim prostorima.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track