MINISTAR VULIN U ATINI POVODOM BITKE S POŽARIMA: U svim teškim trenucima Srbi i Grci bili su zajedno! (FOTO)
Foto: MUP Instagram printscreen

Hrisohoidis je zahvalio narodu i vlastima Srbije

MINISTAR VULIN U ATINI POVODOM BITKE S POŽARIMA: U svim teškim trenucima Srbi i Grci bili su zajedno! (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Atini, u razgovoru sa grčkim ministrom za zaštitu građana Mihalisom Hrisohoidisom, da je neophodno jačanje regionalnih kapaciteta za borbu protiv prirodnih katastrofa.

"Ponosan sam što smo mogli barem malo da pomognemo u borbi sa prirodnom katastrofom, za koju niste krivi i koja može da se desi bilo kome. Zato verujemo da svaka zemlja na Balkanu, kada planira svoje kapacitete za borbu protiv prirodnih katastrofa, treba da misli regionalno i da svoje kapacitete jača, ne samo da bi sačuvala sebe, već da bi pomogla i drugima", naveo je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju, on je naglasio da su u svim teškim trenucima Srbi i Grci bili zajedno i dodao da je tako i ovaj put. Vulin i Hrisohoidis razgovarali su i o borbi protiv organizovanog kriminala i daljoj saradnji srpske i grčke policije.

Hrisohoidis je zahvalio narodu i vlastima Srbije, dodaje se u saopštenju. "Već duže vreme u toku naše saradnje u pogledu suzbijanja kriminalnih grupa u Grčkoj od strane medjunarodnih timova, nalazimo se na dobrom putu i naša saradnja beleži rezultate. Nastavićemo na isti način borbu protiv organizovanog kriminala, a zaključićemo i sporazum u vezi sa prirodnim katastrofama", rekao je Hrisohoidis i dodao da dve policije razmenjuju iskustva i u oblasti borbe protiv sajber kriminala.

Pripadnici MUP-a Srbije učestvuju u gašenju požara u Grčkoj a u toj akciji angažovano je 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije, 14 vozila, 14 pripadnika Helikopterske eskadrile i tri helikoptera.

U Grčku je poslat i medicinski tim Odeljenja za zdravlje i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track