OTAC PRETUČENOG MLADIĆA S KOSOVA OTKRIO ZAŠTO SU GA NAPALI ALBANCI: Izrevoltirale su ih ove TRI reči, ubili bi ga!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

KURIR TELEVIZIJA

OTAC PRETUČENOG MLADIĆA S KOSOVA OTKRIO ZAŠTO SU GA NAPALI ALBANCI: Izrevoltirale su ih ove TRI reči, ubili bi ga!

Politika -

Srbina Nikolu Perića (23) iz sela Zebince kod Novog Brda na Kosovu i Metohiji kojeg su pretukle tri nepoznate osobe dok se vraćao sa ispaše stoke, oseća se dobro ali je, zbog težine povreda, zadržan u bolnici u Gnjilanu gde ga obezbeđuje policija.

Njegov otac Slobodan uveren je da su mu sina napali "iz čista mira ispred kuće", a od očevidaca je dobio potvrdu da su napadači govorili albanskim jezikom.

"Dete je čuvalo krave, imamo sedam krava, i preko puta kada je poterao, naišla su trojica valjda sa BMW-om i zaustavili su se da ga pitaju nešto. On im je rekao "Ne razumem vas". Ne znam šta su ga pitali. Onda ga je neko udario u glavu, slomio mu nos i posle su nastavili. Da nisu bili bratanac i brat, ubili bi ga", smatra Slobodan.

Meštani su uplašeni i zabrinuti za svoju budućnost na Kosovu. Očekuju da policija pronađe napadače. Meštanka sela Zebnice Živanka Perić negoduje.

"Da ne smeš u svoje rodno selo da sediš, ne znam da li su oni smislili da nas isele ili šta su mislili, ne znam", navodi baka, a svaki ovakav incident je, prema oceni analitičara, dodatan pritisak na Srbe koji žive južno od Ibra.

Miloš Garić, glavni urednik portala Kosovo online smatra da je ovo dodatni znak da prištinska vlast na čelu sa Aljbinom Kurtijem ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Pokušavaju da ih na svaki način uplaše, da ih zastraše, da ih proteraju i to je ono što se i dalje tolerišeprištinskoj vlasti od strane međunarodne zajednice, zaključuje Garić.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zatražila je da počinioci što pre budu pronađeni i kažnjeni uz poruku da je "nedopustivo da Nikola Perić bude meta siledžija i huligana samo zato što je Srbin".

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:44

SRBI, NAROD STRADALNI! Ovo su posledice ratnih dešavanja na ovim prostorima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track