JEREMIĆEVOM FUKCIONERU SMETA ŠTO POSAO DOBIJAJU SRPSKE FIRME: Novaković napao Vučevića zbog granita, ubrzo dobio odgovor!
Foto: Beta/ Dragan Gojić

neutemeljene optužbe

JEREMIĆEVOM FUKCIONERU SMETA ŠTO POSAO DOBIJAJU SRPSKE FIRME: Novaković napao Vučevića zbog granita, ubrzo dobio odgovor!

Politika -

Borislav Novaković, funkcioner Narodne stranke Vuka Jeremića i bivši gradonačenik Novog Sada, optužio je aktuelnog prvog čoveka tog grada Miloša Vučevića zbog popločavanja Pozorišnog trga. Novakoviću je zasmetalo što popločavanje radi - srpska firma.

Novaković je, naime, rekao da se na Pozorišnom trgu ugrađuje granit "najlošijeg kvaliteta", kao i da se uzima od firme "Granit-peščar" iz Ljiga.

Borislav Novaković, 2019 oktobar
foto: Beta/ Dragan Gojić

No, deo stručnje javnosti demantovao je Novakovića, napominjući da se radi o najboljem granitu koji je proizveden u našoj zemlji, te da je istim tim kamenom poplačan i deo Beograda, ali i gradova u Nemačkoj, Austriji i Grčkoj.

Reagovao je i sam Vučević, koji je poručio da je “u najmanju ruku nemoralno” da lekcije drži čovek sa takvom biografijom.

– Neka se svako od nas zapita da li veruje takvom čoveku ili veruje svojim očima, a sve će se videti i već se sada vidi kakav je centar grada. Valjda je trebalo da pustimo da ne mogu majke i očevi sa kolicima za decu da prolaze, valjda je trebalo još pola veka da čekamo da osobe sa invaliditetom mogu da prolaze Pozorišnim trgom, valjda je trebalo da imamo još 50 Sterijinih pozorja bez uređenog centra grada i okoline oko Srpskog narodnog pozorišta! Ponosan sam na ono što radimo u Novom Sadu i kako ga razvijamo. Borislav Novaković ne može da shvati ključnu stvar, jer polazi od sebe, a to je da postoje ljudi koji žive za svoj grad i državu, koji žive da ostave neki trag i da se upiše da se u njihovo doba nešto radilo dobro, da se grad razvijao ili država napredovala. Borislav Novaković polazi od sebe da u svemu ima pljačke i ličnog interesa, da su svuda neke kombinacije i mahinacije – naveo je Vučević.

Miloš Vučević
foto: Instagram

Dodao je da će on i gradska administracija nastaviti rad kako bi dodatno unapredili uslove života u Novom Sadu, i građanima poručio da nema potrebe za brigu.

– Nemojte da brinete, nastavljmo da razvijamo grad Novi Sad. Ni mnogo jači, ni mnogo sposobniji od Borislava Novakovića i njegovih gazda – Vuka Jeremića, Đilasa i Šolaka, te tajkunske lopovske bande koja nas je pljačkala, nisu i neće zaustaviti ni Novi Sad ni razoj cele Srbije. Živeo Novi Sad, živela naša Srbija – rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Podsećanja radi, Novaković je tokom svog mandata na čelu Novog Sada prozvan Bora Solunac zbog afere “Solun”, kada je navodno glasao u Narodnoj skupštini Republike Srbije u trenutku dok je bio na službenom putu u Solunu.

Takođe, ostala je misterija i gde je nestalo 460 miliona dinara koji su bili namenjeni za Bulevar Evrope. Naime, za izgradnju tog bulevara firma Dušana Borovice je dobila 462,9 miliona dinara, ali posao nije urađen a tim povodom pokrenut je i postupak pred Privrednim sudom protiv “Borovica transporta”. Posle nekoliko godina suđenja, Privredni apelacioni sud doneo je aprila 2018. godine drugostepenu presudu kojom se potvrdilo da “Borovica transport” mora Novom Sadu da vrati 462,9 miliona dinara sa zakonskom zateznom kamatom koja se obračunava od 30. avgusta 2013. godine. Ta presuda je postala izvršna 27. juna 2018. godine, ali do danas novac nije vraćen.

Kurir.rs/ Foto/Source:Beta/ Dragan Gojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track