OLIVER PRIMETIO DA GA PRATE PRE ATENTATA: Počelo saslušanje svedoka u procesu za ubistvo Ivanovića TAKSISTA OTKRIO NOVE DETALJE
Foto: Profimedia

kim

OLIVER PRIMETIO DA GA PRATE PRE ATENTATA: Počelo saslušanje svedoka u procesu za ubistvo Ivanovića TAKSISTA OTKRIO NOVE DETALJE

Politika -

U procesu za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića počelo je ispitivanje svedoka pred tročlanim većem Osnovnog suda u Prištini, a po optužnici specijalnog tužilaštva.

Svedok tužilaštva Haki Nimani iz sela Reka kod Kosovske Mitrovice rekao je da je poznavao Ivanovića samo kao sportistu i da ga je kao taksista prevezao do parkinga motela "Kameni Most" 7. januara 2018. godine na putu Mitrovica - Vučitrn.

- Čekao sam ga na istom parkingu, a kad se vratio nastavili smo za Mitrovicu. Dok sam čekao prišla mi je jedna osoba i pitala me gde je Oliver otišao. Odgovorio sam da ne znam. Pitao me je ko sam ja. Rekao sam da sam taksista i onda mi je preneo da je Oliver otišao u Kfor - kazao je Nimani odgovarajući na pitanja tužioca.

Dodao je da ne zna o kojoj se osobi radi i da je se ne seća.

Na insistiranje advokata nije mogao da opiše osobu koja mu je prišla tokom čekanja Ivanovića.

Ipak je rekao da je ta osoba bila "normalne visine i stara oko 40 godina" koja je vozila "reno" čije registarske tablice nije video.

Nimani je naveo da je sa osobom koja mu je prišla komunicirao na albanskom jeziku, ali da ne zna da li je bio Albanac.

- Dao sam mu broj jer sam mislio da je kolega taksista. Ne sećam se da li je ta osoba bila na parkingu kada se Oliver vratio - nastavio je Nimani.

Dodao je da mu je Oliver preneo da je primetio da ih tokom vožnje sve vreme prate drugim vozilom.

Nakon njega danas će svedočiti Veton Nimani i Časlav Ilić.

Ročištu je na početku prisustvovao i sin ubijenog političara Nikola Ivanović u svojstvu oštećene strane. Rekao je da tri i po godine od ubistva "našeg oca i supruga" porodica Olivera Ivanovića zaslužuje istinu i pravdu.

- Želimo da pravda bude ostvarena i da krivci budu kažnjeni. Sud će utvrditi ko su krivci, a ko nisu. Pridružujemo se krivičnom gonjenju. Imovinskopravni zahtev ćemo istaći tokom procesa - rekao je Ivanović.

Za učešće u pomaganju ubistva Olivera Ivanovića optuženo je šest osoba. Njih specijalni tužilac tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice ispred sedišta GI "Sloboda, demokratija, pravda" koju je osnovao i vodio.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track