KRESTIĆ ZA KURIR: Istorija će pokazati rđavost Titove politike! Milošević i Koštunica bili sposobni, ALI VELIKE SILE VUKLE KONCE
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić, EPA/Maja Ilić, Profimedia

čuveni istoričar o bivšim predsednicima

KRESTIĆ ZA KURIR: Istorija će pokazati rđavost Titove politike! Milošević i Koštunica bili sposobni, ALI VELIKE SILE VUKLE KONCE

Politika -

Istoričar i akademik SANU Vasilije Krestić ocenio je za Kurir, govoreći o bivšim jugoslovenskim liderima, da će istorija razobličiti Josipa Broza Tita, dodajući da su Slobodan Milošević i Vojislav Koštunica imali pogrešan izbor saradnika.

Govoreći o Titu, Krestić je naveo:

- O njemu nemam dobro mišljenje. Više sam nego siguran da će ga istorija sasvim razobličiti i pokazati sve rđave strane njegove ličnosti i njegove politike, posebno one koja se tiče Srbije i Srba.

Josip Broz Tito, Vojislav Koštunica, Slobodan Milošević
foto: Marina Lopičić, Profimedia, EPA/Maja Ilić

Kada je reč o Miloševiću i Koštunici, čuveni istoričar je rekao:

- Oni su se na čelu srpske politike našli u jednom izuzetno teškom vremenu, u kojem nije bilo lako voditi državu. U njihove dobre namere nisam sumnjao i ne sumnjam. Da su bili i više sposobni no što su bili - a ne može im se poreći sposobnost - ne bi mogli ništa više da urade od onoga što su uradili. Sve političke konce vodile su tada velike sile koje Srbima nisu bile naklonjene. Zamerao sam im, i danas to mogu da učinim, što nisu bili u stanju da se okruže boljim, sposobnijim, učenijim i moralnijim ličnostima, što su u tom pogledu imali puno promašaja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track