PREDSEDNIK SRBIJE RAZGOVARAO SA ŠEFOM DANSKE DIPLOMATIJE: O saradnji, evrointegracijama i regionu
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

andrićev venac

PREDSEDNIK SRBIJE RAZGOVARAO SA ŠEFOM DANSKE DIPLOMATIJE: O saradnji, evrointegracijama i regionu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Danske Jepeom Kofodom o jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje dve zemlje, evropskoj integraciji Srbije i situaciji u regionu.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, ministar Kofod je ponovio podršku evropskom putu Srbije, "pohvalio impresivan rast srpske ekonomije i ukazao na velike mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje, ali i veza u drugim oblastima poput kulture i obrazovanja".

Vučić je rekao da "Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije" i zahvalio ;za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u EU dodajući da se "veoma ozbiljno sprovode reforme u oblasti vladavine prava".

Vučić je izrazio nadu da će "postojeći dobri pokazatelji stanja srpske ekonomije doprineti većem interesovanju danskih kompanija za ulaganja" ocenivši da bi njihov dolazak "mnogo značio za razvoj preduzetničkog duha i radne etike" u Srbiji.

Vučić i Kofod su razgovarali i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana. ;Vučić je istakao neophodnost očuvanja mira i stabilnosti, a ministar Kofod je pozdravio inicijativu Open Balkan, s obzirom na tradiciju regionalne saradnje medju skandinavskim zemljama, dodaje se u saopštenju.

Šef danske diplomatije boravi danas u ;poseti Srbiji tokom koje će se sastati i sa svojim srpskim kolegom Nikolom Selakovićem i premijerkom Anom Brnabić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track