VUČIĆ: Nisam doneo odluku da li ću ići na ustoličenje mitropolita Joanikija
Foto: TV Pink Printscreen

još vaga

VUČIĆ: Nisam doneo odluku da li ću ići na ustoličenje mitropolita Joanikija

Politika -

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je večeras da još nije doneo nikakavu odluku da li će ići na ustoličenje mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija, na Cetinju, iako se u nekim medijima pojavljuju "izmišljotine".

"Nisam doneo nikakvu odluku, sagledavam svaki dan situaciju, doneću odluku u skladu sa interesima ukupnog srpskog naroda, Srpske pravoslavne crkve i Srbije", rekao je Vučić rekao za TV Pink.

Kako je naveo, Srbija nije zainteresovana za Crnu Goru, osim za prava srpskog naroda u toj državi. Komentarišući najavu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da će ići na Cetinje da brani Crnu Goru, Vučić je rekao da Đukanović želi da "sve one koji su antisrpski ujedini, da time drži svoju političku platformu".

"On se predstavlja kao branitelj crnogorskih državnih nacionalnih interesa, tobož ugroženih od velikosrpske imperijalitičke politike", rekao je Vučić.

Povodom najave predsednika LSV Nenada Čanka da će ići na Cetinje i pridružiti se Đukanoviću, on je rekao da "mogu zajedno da pevaju i "Čavoglavu'".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track