Najnovije vesti

MEĐUSTRANAČKI DIJALOG: Nova runda, bez posredovanja stranaca
02:33

MEĐUSTRANAČKI DIJALOG: Nova runda, bez posredovanja stranaca

skupština srbije

PREDLOG U NOVOJ RUNDI MEĐUSTRANAČKOG DIJALOGA BEZ STRANACA: Izbori za predsednika Srbije 3. aprila

Politika
14:27h

BEOGRAD - U Skupštini Srbije danas je počeo 12. sastanak radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca na kojem bi predstavnici vladajuće koalicije trebalo da se izjasne o predlozima opozicije.

Kako je ranije najavlio predsednik Skupštine Ivica Dačić, do kraja sledeće sedmice trebalo bi da se dogovori finalni teksta i sporazum sa stankama koje nisu želele da o izbornim uslovima razgovaraju u prisustvu stranaca, a taj dogovor bi se primenjivao od početka oktobra.

Današnjem sastanku u ime vladajuće koalicije prisustvuju Ivica Dačić i Vladimir Orlić, a učestvuju i lider Dveri Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski iz Zavetnika i predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

Sastanku pristvuju i lider Zdrave Srbije Milan Stamatović, lider POKS-a Žika Gojković, Milan Šulkić iz DSS-a kao i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj.

Izbori 3. aprila

Redovni izbori za predsednika Republike i za odbornike u Skupštini grada Beograda i vanredni izbori za narodne poslanike biće održani 3. aprila sledeće godine.

Kako je potvrđeno za portal B92.net, ova odluka stoji u predlogu sporazuma između vlasti i opozicije u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima koji se vodi bez prisustva stranaca. Sastanak između predstavnika partije je trenutno u toku, a na ovaj tekst sporazuma treba da daju svoje mišljenje predstavnici opozicije.

Kurir.rs/Beta/B92

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track