VUČIĆ: Sramota je vredjati ono što predstavlja zajedništvo i jedinstvo Srbije - himnu i zastavu
Foto: Printscreen/ Instagram

podele i oko himne

VUČIĆ: Sramota je vredjati ono što predstavlja zajedništvo i jedinstvo Srbije - himnu i zastavu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je sramota da pojedine društvene grupe, političari i mediji vredjaju sve ono što predstavlja zajedništvo i jedinstvo Srbije - srpsku himnu i zastavu.

"Demokratija ne znači samo vladanje većine, već i poštovanja prava manjine, prava i na drugačije mišljenje i iznošenje drugačijih stavova. Zato ću uvek braniti i sve one koji ne vole našu himnu 'Bože pravde', koji nisu oduševljeni našom trobojkom. Jer imaju pravo da se tako prema našim znamenjima, obeležjima i svečanim pesmama odnose", naveo je Vučić u video poruci na svom instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Bošnjačko nacionalno vijeće pozvalo je u utorak sve uprave obrazovno-vaspitnih ustanova u Sandžaku da i ovu školsku godinu počnu "dostojanstveno", poštujući različitosti, bez provokacija dece i nastavnika bošnjačke nacionalnosti, navodeći da himnu Srbije Bošnjaci "ne doživljavaju kao državnu", već nacionalnu himnu srpskog naroda.

Vučić je u poruci građanima naveo da je vređanje srpske himne i zastave sramota i da nije dobro, kako je naveo, posebno u trenucima kada je Srbija izložena velikim pritiscima i kada očekuje još veće pritiske po pitanju opstanka celovitosti zemlje.

"Pozivam sve ljude da se ujedinimo i sve razlike stavimo po strani i stanemo svi uz našu himnu 'Bože pravde'", rekao je predsednik Srbije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track