KAKAV NEPROFESIONALIZAM! ZA N1 RASPOP MIRAŠ DEDEIĆ JE MITROPOLIT CRNOGORSKI: Skandalozno izveštavanje Šolakove televizije!
Foto: Printscreen

bruka

KAKAV NEPROFESIONALIZAM! ZA N1 RASPOP MIRAŠ DEDEIĆ JE MITROPOLIT CRNOGORSKI: Skandalozno izveštavanje Šolakove televizije!

Politika -

Častiti mitropolitskom titulom ratobornog Miraša, koji je žestoko huškao narod protiv SPC, u najmanju ruku je lažna vest

Mediji Dragana Šolaka po ko zna koji put su pokazali da navijački pristupaju događajima i služe se najrazličitijim obmanama i manipulacijama. Takav krajnje neprofesionalan pristup informisanju javnosti bio je očigledan i u izveštavanju medija Šolakove Junajted grupe o zbivanjima u Crnoj Gori.

Ova medijska mašinerija u javnost je poturala brojne podmetačine, a jedna od najbrutalnijih bila je predstavljanje raspopa Miraša Dedeića kao crnogorskog mitropolita, a ne vođu nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve.

Ovu besprizornu laž, ali i opasnu konstrukciju, kada se ima u vidu osetljiv trenutak, plasirao je N1, Šolakova udarna pesnica u medijskoj sferi, koji je kontroverznom Dediću obezbedio i ogroman prostor uoči i nakon burnih događaja koji su pratili dolazak patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija u Crnu Goru i ustoličenje novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Dokaz neprofesionalizma

Častiti mitropolitskom titulom ratobornog Dedeića, koji je žestoko huškao narod protiv SPC, u najmanju ruku je lažna vest, još više je neodgovorno navijanje jedne medijske kuće, a najviše odraz i dokaz neprofesionalnog, neobjektivnog i politički interesno zavisnog informisanja javnosti.

Televizija N1
foto: Printscreen

Mediji u vlasništvu Junajted grupe trebalo bi da znaju da Dedeić ne samo da nije nikakav crnogorski mitropolit već da vodi jednu običnu nevladinu organizaciju koja želi da se, baš preko medija poput Šolakovih, proda u javnosti kao alternativa SPC. Nekadašnji branilac politike Slobodana Miloševića glatko se transformisao iz srpskog u crnogorskog nacionalistu, prelazeći tako isti put koji je prešao i aktuelni crnogorski predsednik Milo Đukanović, takođe aktivni učesnik u nedeljnom pokušaju izazivanja državnog udara u Crnoj Gori.

Fabrika propagande

Osim uzdizanja raspopa Miraša do čina crnogorskog mitropolita, Šolakovi mediji su umeli da prirede još nezapamćenih sramota za novinarsku profesiju. Tako je televizija N1 nedavno ugostila zloglasnog hrvatskog generala u penziji Ljuba Ćešića Rojsa, koji je u programu uživo veličao zločinačku akciju "Oluja" i o Srbima govorio kao "Hrvatima pravoslavne veroispovesti". Za sve to vreme, Rojsa u njegovoj otrovnoj besedi niko od voditelja nije prekinuo.

Iz Šolakove fabrike propagande izašao je još jedan manipulativni uradak u kom se nipodaštavaju jasenovačke žrtve. Naime, izveštavajući o filmu o Srebrenici "Quo vadis, Aida?", N1 je naglasio da je reč o genocidu, dok su za logor Jasenovac, kao tematiku filma "Dara iz Jasenovca", propustili da kažu isto, pa ga čak nisu nazvali ni zločinom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track