OKTOBARSKA NAGRADA PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučiću najviše priznanje Grada Kraljeva
Foto: Kurir/J. S.

za ogroman doprinos razvoju grada na ibru

OKTOBARSKA NAGRADA PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučiću najviše priznanje Grada Kraljeva

Politika -

Gradska komisija za dodelu nagrada i priznanja uputila je Skupštini grada Kraljeva na usvajanje predlog da ovogodišnja Oktobarska nagrada grada Kraljeva pripadne Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, za njegov ogroman doprinos razvoju grada na Ibru i čitave države.

- Predlog za najviše priznanje Grada Kraljeva za 2021. godinu stigao je od Snežane Jovanović, šefice Odborničke grupe Srpske napredne stranke u Kraljevu. Dela Aleksandra Vučića su vidljiva na teritoriji čitave Republike, a posebno u gradu na Ibru. Sve ono što je bilo značajno i važno da se uradi u ovom gradu, za to je isključivo i jedini zaslužan Aleksandar Vučić, kaže Jelena Milojević Đunović, predsednica Komisije za dodelu nagrada i priznanja Grada Kraljeva.

Komisija je odbornicima uputila i predlog da diplome zaslužnih građana ove godine dobiju dr Ivica Marinković, Dragoslav Dugalić, Predrag Nedeljković, Gradimir Bajović i Milisav Vujanac,

Za zaslužnu organizaciju predložena je kraljevačka filijala Republičkog fonda PIO, za obrazovnu ustanovu OŠ „Jovan Cvijić“ iz Sirče, za zaslužnu sportsku organizaciju Sportski savez Kraljeva, a za zaslužno udruženje - Društvo za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“.

Specijalna nagrada „Milomir Glavčić“, namenjena za podsticaj humanosti, trebalo bi da pripadne mladim Kraljevčanima koji su učestvovali u spasavanju petogodišnjeg dečaka i njegovog oca iz Ibra.

Za diplomu počasnog građanina Kraljeva Komisiji za dodelu nagrada i priznanja stigao je samo jedan, nepotpun predlog, pa to priznanje ove godine neće biti dodeljeno.

Inače, nagrade i priznanja u gradu na Ibru tradicionalno se dodeljuju na svečanoj sednici lokalnog parlamenta na Dan Kraljeva - Kraljevdan, koji se obeležava 7. oktobra.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track