MINISTAR VULIN PORUČIO IZ BUDIMPEŠTE: Srbija nije i ne može biti parking za migrante, odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou
Foto: MUP Srbije

nakon zajedničke sednice

MINISTAR VULIN PORUČIO IZ BUDIMPEŠTE: Srbija nije i ne može biti parking za migrante, odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou

Politika -

Nakon održane zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske u Budimpešti, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin imao je veoma uspešan bilateralni sastanak sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom.

Ministar Vulin i ministar Pinter potpisali su Protokol o sprovođenju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Mađarske o mešovitim patrolama duž zajedničke granice.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

- Policija Srbije i policija Mađarske, danas su potpisali Protokol o uspostavljanju međusobnih mešovitih patrola i protokol za njihovo sprovođenje i njihovu primenu. Na taj način i srpsko-mađarska granica će biti sigurnija i bezbednija, ali daje nam prostor za dalji nastavak zaštite naših spoljnih granica. Srbija nikad neće i ne može da postane parking za migrante, pa je potrebna pomoć svih naših partnera - izjavio je ministar policije Aleksandar Vulin nakon potpisivanja Protokola o mešovitim patrolama sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Mađarske duž zajedničke granice.

- Nema ništa loše u tome kada naši susedi ojačavaju svoje granice, to radimo i mi, a ilegalni migranti kada znaju da su granice čvršće, da su čvršće čuvane, izbegavaju čitav taj region. I to je jedan od razloga zašto Srbija tako uspešno kontroliše migrantsku krizu i zašto pored svih ovih miliona ljudi koji su prolazili kroz i oko naše zemlje nije bilo ni većeg sukoba, ni većih incidenata, posebno nije bilo zadržavanja i ostajanja na našoj teritoriji - poručio je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova je podvukao da su dobri lični odnosi između dva lidera Vučića i Orbana podigli i odnose i saradnju između Srbije i Mađarske na najviši mogući nivo.

- Saradnja između policija Mađarske i Srbije je veoma dobra, zajedno se borimo protiv iregularnih migracija, krijumčara ljudi, protiv krijumčara droge, na taj način ćemo sačuvati naš način života, na taj način ćemo uspeti da sačuvamo mir, red, stabilnost, bezbednost u našim zemljama. Srbiji je potrebna pomoć suseda, ali bez Srbije ne može se kontrolisati ni migrantska kriza, niti se može efikasno, ni uspešno, boriti protiv organizovanog kriminala.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

Odnosi između predsednika Vučića i predsednika mađarske Vlade Orbanapodigli su odnose između naših naroda, naših država na najviši istorijski nivo i na nama je da te odnose sačuvamo, unapredimo na dobrobit svih naših građana - rekao je ministar policije Aleksandar Vulin u Budimpešti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track