Najnovije vesti

POTVRĐENO! ANGELA MERKEL DOLAZI U BEOGRAD: Nemačka kancelarka u zvaničnoj poseti Srbiji SLEDEĆE NEDELJE
Foto: Printscreen/Pink TV, Profimedia

bilaterala

POTVRĐENO! ANGELA MERKEL DOLAZI U BEOGRAD: Nemačka kancelarka u zvaničnoj poseti Srbiji SLEDEĆE NEDELJE

Politika
15:26h

Nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u zvaničnu posetu Srbiji 13. septembra.

Zamenica portparola nemačke vlade Martina Fic saopštila je danas da će Merkel 13. septembra boraviti u Beogradu, a dan kasnije u Albaniji.

- Kancelarka Merkel će najpre posetiti Srbiju. U Beogradu će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. U fokusu razgovora biće bilateralni odnosi, ekonomsko-politički odnosi i pitanja evropske perspektive - navela je Fic.

Nakon sastanka, predsednik Srbije i nemačka kancelarka obratiće se novinarima.

Kako je najavljeno u Berlinu, Merkel će se u Beogradu sastati i sa predstavnicima civilnog društva iz svih država Zapadnog Balkana.

Dan kasnije kancelarka Merkel boraviće u Tirani, gde će najpre imati bilateralni sastanak sa albanskim premijerom Edijom Ramom, sa kojim će, takođe, razgovarati o bilateralnim, privrednim pitanjima, kao i približavanju te zemlje EU.

Nakon toga, kancelarka će prisustvovati ručku sa premijerima svih država Zapadnog Balkana, na kojem će glavna tema biti regionalna saradnja, a potom je predviđena konferencija za medije.

Pred povratak u Berlin imaće bilateralne sastanke sa premijerima BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i privremenih vlasti u Prištini.

Dolazak kancelarke Merkel u posetu Srbiji je velika čast budući da je na kraju svog mandata izabrala upravo Beograd za bilateralnu posetu dok će se u Tirani sastati sa premijerima regiona.

Dolazak nemačke kancelarke, podsetimo, pre nekoliko dana najavio je srpski predsednik Aleksandar Vučić.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja