00:24

NEMAČKA NEĆE ZABORAVITI BALKAN: Politički analitičar Mišel Zubenica o budućoj saradnji Beograda i Berlina

KURIR TELEVIZIJA

NEMAČKA NEĆE ZABORAVITI BALKAN: Politički analitičar Mišel Zubenica o budućoj saradnji Beograda i Berlina

Politika -

Analitičari ocenjuju da je poseta nemačke kancelarke Angele Merkel važna i u političkom i ekonomskom pogledu.

Prvo jer predstavlja signal i novoj Vladi Nemačke, ali i investitorima da Zapadni Balkan i Srbija kao lider tog dela Evrope ostanu u fokusu interesovanja ove zemlje.

Politički analitičar Mišel Zubenica u Popodnevnom dnevniku Kurir televizije ocenjuje da će Nemačka ostati veoma važan partner Srbije.

"Pre svega mislim ekonomski. Nemačka neće zaboraviti Balkan, već će ova poseta značiti signal da i nove nemačke fabrike dolaze u Srbiju i da prepoznaju Srbiju kao dobru ekonomsku destinaciju za svoje investicije i da zaista na taj način Beograd i Berlin budu strateški partneri i da Nemačka nastavi da podržava Srbiju na putu ka EU", smatra on.

Sve o poseti nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji pogledajte u našem centralnom dnevniku od 18:55 i u Usijanju od 19.20.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:21

CRVENI TEPIH ZA ANGELU MERKEL: Ispred Palate Srbija sve spremno za dolazak nemačke kancelarke (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja