Petrović sprema napad na Đilasa!
Foto: BETA

Tadićeva taktika

Petrović sprema napad na Đilasa!

Politika -
Lider DS namerava da pred GO izađe sa svim rezultatima koje je postigao od 2004. do danas, dok će Dušan Petrović izneti „Đilasov prljav veš“

BEOGRAD - Biće žestoko.Sednica Glavnog odbora DS zakazana za 8. septembar pretvoriće se u otvoreni rat dve suprotstavljene struje. Glavna ideja Borisa Tadića je da po svaku cenu zadrži lidersko mesto, makar i u okrnjenoj stranci, iz koje bi izašli Dragan Đilas i Bojan Pajtić sa svojim pristalicama.- Tadić je rešen da ne ulazi ni u kakav otvoreni sukob s Draganom Đilasom i Bojanom Pajtićem, već će prljav veš za govornicom najverovatnije izneti doskorašnji Tadićev zamenik i čovek od njegovog poverenja Dušan Petrović - kaže naš izvor iz DS.

Kako tvrdi naš sagovornik, Tadić čak nema ništa protiv da se Đilas i Pajtić posle sednice GO odvoje i osnuju svoju stranku.- U neku ruku, to bi mu čak i odgovaralo. Njemu je stalo da ostane predsednik, pa i po cenu da se ova dvojica otcepe i odvedu deo članstva i glasača - dodaje naš sagovornik.Potpredsednik DS Dušan Petrović, međutim, kaže da to nije istina.- To su sve gluposti i čaršijska naklapanja - kratko je rekao Petrović za Kurir.Inače, kako tvrdi naš izvor, Tadić namerava da pred članove GO iznese rezultate sva tri izborna ciklusa, od 2004, kad je postao predsednik stranke, do poslednjih, majskih izbora 2012. Pokazaće šta je sve uradio za stranku, naravno, sa akcentom na pobedi iz 2004. i 2008. godine, i onda će sve članove upitati da li je, zbog činjenice da samo jednom nije pobedio, zaslužio da ga smene.

Dušan Petrović - Foto: Zorana Jevtić
Dušan Petrović - Foto: Zorana Jevtić

Burne skupštine DSInteresantan je i detalj da su prilikom stranačkih izbora 2004. godine potpredsednici koji danas čvrsto brane pozicije Borisa Tadića „vrlo ažurno lobirali za svoju stranu“.- Do te mere da su ulazili u kabine i gledali za koga delegati glasaju - dodaje naš sagovornik i kaže da je ovo što se sada dešava u DS samo posledica svih prethodnih, nagomilanih problema.- Šta sad oni da očekuju kad i sami znaju šta su radili 2004. godine - ističe naš sagovornik iz DS.

Tadićeve pobede i porazi♦ 27. juna 2004. u drugom krugu predsedničkih izbora Boris Tadić je pobedio Tomislava Nikolića. Tadić je tada osvojio 53,2 odsto glasova.♦ 3. februara 2008. u drugom krugu predsedničkih izbora Boris Tadić je pobedio Tomislava Nikolića. Tadić je tada osvojio 50,5 odsto glasova.♦ 20. maja 2012. u drugom krugu predsedničkih izbora Boris Tadić je izgubio od Tomislava Nikolića. Tadić je tada osvojio 47,31 odsto glasova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track