ZAVRŠEN GLAVNI ODBOR SNS, SEDNICA ODRŽANA IZA ZATVORENIH VRATA: Vučević o kandidaturi Vučića na izborima i ostanku na čelu stranke
Foto: Kurir

Reč je o sednici koja prethodi unutarstranačkim izborima

ZAVRŠEN GLAVNI ODBOR SNS, SEDNICA ODRŽANA IZA ZATVORENIH VRATA: Vučević o kandidaturi Vučića na izborima i ostanku na čelu stranke

Politika -

Pogledajte dolazak Vesića, Šljivančanina, Šapića, Kemiša, ministarka sva u belom

BEOGRAD - Sednica Glavnog odbora SNS, koja je počela jutros u 10 sati, završena je.

Po završetku sednice obratio se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekavši sledeće:

- Ključne rasprave se tiču toga što čeka našu stranku za nekih mesec dana, tačnije u oktobru. Odlukom članova glavnog odbora, zakazana je izborna skupštuna SNS u periodu od 21. do 24. oktobra i doneta je tehnička odluka o utvrđivanju broja delegata i svih opštinskih i gradskih odbora na teritoriji Srbije. Predsedništvo SNS će biti zaduženo da tehnički pripremi u ovom periodu do održavanja kongresa.

1 / 9 Foto: Nikola Anđić

Bilo je više učesnika u raspravi, bilo je različitih predloga, bio je predlog sa se odloži izbor predsednika stranke do maja sledeće godine, da SNS ne bira odmah predsednika stranke već da se to obavi posle predsedničkih izbora. O tome nismo danas glasali, već je odlučeno da predsedništvo stranke donese odluku koji će se svi stranački organi birati na kongresu stranke.

1 / 7 Foto: Kurir

Želimo i takvo smo uputstvo dali da izborne radnje krenu od mesnih odbora i da naši članovi na mesnim i opštinskim odborima mogu da kandiduju ljude, da otvoreno razgovaraju, da se ne svede na spisak koji se prepisuje, već da se čuju da različiti stavovi - saopštio je Vučević.

SNS, glavni odbor, Aleksandar Šapić
foto: Nikola Anđić

Vučević je naglasio da žele da pokaže demokratičnost SNS-a u punom sjaju.

- Mi smo veoma ponosni na to i primer smo drugim strankama kako se organizuju unutarstranački procesi i kako se gaji kultura različitih stavova i konkurencija ideja. očekujem i hteo bih da zamolim moje kolege iz stranke koje su na važnim pozicijama u stranci, koji imaju dugogodišnji staž da razmisle da dobrovoljno prepuste mesto mlađim ljudima.

Videćete i nova lica u stranci i na pozicijama, da pustimo svežu krv u stranku. 4.000 delegata će činiti skupštinu i to će biti najveća izborna skupština u Srbiji. Naravno da većina članova glavnog odbora očekuje da predsednik Vučić vodi stranku. Mislim da gospodin Vučić ima moralnu obavezu da prihvati kandidaturu za predsednika Republike - saopštio je Vučević.

SNS, glavni odbor, Milenko Jovanov, Miloš Vučević
foto: Nikola Anđić

Sednici Glavnog odbora neće prisustvovati lider SNS-a Aleksandar Vučić, koji će se danas pre podne u Istanbulu sastati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a jedna od tema biće i nove turske investicije u Srbiju.

Mihajlovićeva je na sednicu Glavnog odbora došla u farmerkama koje je ukombinovala sa belim sakoom i ravnim cipelama.

U isto vreme je na sednicu stigla i ministarka Marija Obradović.

SNS, glavni odbor, Goran Vesić
foto: Nikola Anđić

Reč je o sednici koja prethodi unutarstranačkim izborima a na kojima će odbori davati predloge za predsednika stranke, za potpredsednika GO, za predsednika Izvršnog odbora i za članove Predsedništva SNS.

1 / 4 Foto: Nikola Anđić

Sednica se održava u Kombank dvorani na Trgu Nikole Pašića, nekadašnjoj zgradi Doma sindikata.

SNS, glavni odbor, Goran Vesić
foto: Nikola Anđić

Među prvima na sednicu stigli su Goran Vesić i Veselin Šljivančanin. Odmah potom došli su i potpredsednik Aleksandar Šapić, ministri Zlatibor Lončar i Jadranka Joksimović, kompozitor i harmonikaš Miroljub Aranđelović Kemiš...

Većina muških članova GO SNS u subotnje jutro došla je sportski obučena - u košuljama i sakoima ali ležerno bez kravate.

1 / 17 Foto: Nikola Anđić

Ministar Jadranka Joksimović došla je na sednicu u belom.

SNS, glavni odbor, Jadranka Joksimović
foto: Nikola Anđić

Sednica GO SNS zatvorena je za javnost, a izjave za medije predviđene su posle sastanka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track