tenzije na severu kosmeta, srbi uznemireni

OVO JE MIRAN PROTEST, MI VAS NE DIRAMO! SRBI NA JARINJU: Doterali više od 300 vozila, specijalci ROSU traže da se raziđu VIDEO

Politika -

Oni su zaustavili sauobraćaj u obe kolovozne trake, a specijalne jedinice Rosu traže od njih da se raziđu. Na Jarinju je trenutno primetna velika tenzija

JARINJE - Srbi sa severa Kosova, blokirali su prelaz Jarinje u oba smera, a pripadnici Rosu zahtevaju od njih da se raziđu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Kosovo-online

Kako javlja Kosovo onlajn s Jarinja, veliki broj nezadovoljnih građana okupio se zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja reciprociteta, od strane vlasti u Prištini, za saobraćajne tablice sa oznakama Republike Srbije.

Rosu, Jarinje
foto: Printscreen/Kosovo-online

Oni su zaustavili sauobraćaj u obe kolovozne trake, a specijalne jedinice Rosu traže od njih da se raziđu. Na Jarinju je trenutno primetna velika tenzija.

Građani kažu da su došli da mirno izraze svoje nezadovoljstvo, a da su upravo jedinice Rosu prve blokirale put i sa dugim cevima plaše gradjane duž čitavog puta prema Mitrovici.

Rosu, Jarinje
foto: Printscreen/Kosovo-online

Na prelazu Jarinje od jutros je prisutan veliki broji propadnika specijalnih policijskih jedinica Rosu, koji su sem na Jarinju raspoređeni i na drugom prelazu prema Srbiji, Brnjaku, kao i širom severa Kosova.

To, kao i činjenica da su vlasti u prištini najavile da počinju sa uspostavljanjem reciprociteta prema Srbiji, izazvalo je veliku zabrinutost i revolt građana srpske nacionalnosti.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track