UŽIVO PREDSEDNIK U SVILAJNCU, DOČEKALE GA HILJADE: Gradimo obilaznicu sa dva mosta preko Resave i Morave, koštaće 25 miliona evra
Foto: TV Pink Printscreen

otvaranje švajcarske fabrike

UŽIVO PREDSEDNIK U SVILAJNCU, DOČEKALE GA HILJADE: Gradimo obilaznicu sa dva mosta preko Resave i Morave, koštaće 25 miliona evra

Politika -

SVILAJNAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Svilajncu prisustvovao otvaranju švajcarske fabrike poručivši građanima tog grada da zna da nisu došli da čuju šta je urađeno već šta će biti urađeno.

Predsednika je dočekalo na hiljade ljudi u Svilajncu.

1 / 7 Foto: Kurir

- Beskrajno hvala što ste razumeli da samo teškim radom Srbija može da ide napred. Nešto ćemo krenuti ove a nešto i sledeće godine - rekao je predsednik podsetivši na renoviranje poslednje u nizu obnovljenih škola u Svilajncu.

- Prvo, gradićemo obilaznicu sa dva mosta preko Resave i Morave a to će koštati najmanje 25 miliona evra - rekao je predsednik posle čega su ga građani pozdravili aplauzom.

1 / 7 Foto: TV Pink Printscreen

- To je prva stvar, a druga je kanalizacija i treća da zatvorimo bazen čemu će se najviše obradovati najmlađi - rekao je predsednik naglasivši da je u ovom trenutku najvažnije da vratimo ljude u Braničevski okrug, one koji rade u Austriji i Švajcarskoj jer će i ovde imati mogućnost da žive od svog rada.

- Beskrajno vam hvala što ste razumeli da samo teškim radom može da dođe do promena, da zajednički možemo da uradimo mnogo toga i da samo tako Srbija može da ide napred - poručio je predsednik i rekao da je sada najvažnije da vratimo ljude koji rade u Austriji i Švajcarskoj i da im pokažemo da i ovde ima posla od kog mogu pristojno da žive.

Aleksandra Vučić, Svilajnac, fabrika Regent
foto: TV Pink Printscreen

Predsednik je dodao i da nas je dualno obrazovanje spaslo iako su se mnogi podsmevali toj ideji, te pozdravio mladiće i devojke koji rade u švajcarskoj fabrici Regent čije je sedište u Bazelu.

- Veoma sam srećan što sam danas mogao da vidim mnogo mladih ljudi. Ova fabrika znači dodatni impuls, ne samo novozaposlenima već i celoj opštini Svilajnac. Važna vest za sve je i da ćemo vrlo brzo krenuti u projekat obilaznice oko Svilajnca, sa dva mosta, preko Resave i Morave - rekao je predsednik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track