OBRADOVIĆ ODUVAO ĐILASA: Ugasio si Savez za Srbiju, a sad si razočaran, jer ti stranci nisu doneli slobodu, pravdu i demokratiju!
Foto: Marina Lopičić

pukla tikva

OBRADOVIĆ ODUVAO ĐILASA: Ugasio si Savez za Srbiju, a sad si razočaran, jer ti stranci nisu doneli slobodu, pravdu i demokratiju!

Politika -

Lider Dveri Boško Obradović pokazao je i javno koliko je besan na svog dojučerašnjeg saborca Dragana Đilasa koga je, između ostalog, optužio da je samovoljno ugasio Savez za Srbiju, ali i da je naivno mislio da će mu stranci doneti bolje izborne uslove.

Debakl koji su opozicionari doživeli u subotu u međustranačkom dijalogu, u kojem posreduju evroparlamentarci, bio je očigledno kap koja je prelila čašu i navela Obradovića da više ne skriva mešetarenje lidera Stranke slobode i pravde u opozicionim krugovima.

- Mi smo propustili neke prilike. Neko je ugasio Savez za Srbiju, ko ga je ugasio? Ko je verovao da će mu evroparlamentarci doneti slobodu, demokratiju i pravdu, taj nema pravo da bude razočaran. Ko je izašao sa tog dijaloga, neka kaže šta je alternativa - poručio je Obradović tokom gostovanja u Utisku nedelje.

Podsetimo, Đilas je ranije napustio dijalog vlasti i opozicije, u kojem posreduju poslanici Evropskog parlamenta, i poručio da SSP nema više o čemu da priča sa njima. Sastanak u subotu završen je ne samo bez potpisivanja ponuđenog sporazuma, već je bilo i veoma burno, jer su evroparlamentarci, razočarani ponašanjem naših opozicionara, u nekoliko navrata hteli da napuste sastanak.

Uprkos činjenici da su dobili ustupke od vlasti i priliku da povećaju učešće u Republičkoj izbornoj komisiji, ali i da se uključe u novo nadzorno telo koje bi pratilo rad medija, deo opozicije je odbio dokument evroparlamentaraca u 16 tačaka. Osim SSP, to su uradili i Narodna stranka Vuka Jeremića, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Demokratska stranka...

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track