IMA SLIKA, NEMA TON: Dušan Bajatović za pet godina tri puta progovorio u Skupštini!
Foto: Beta Dragan Gojić

iKEBANE

IMA SLIKA, NEMA TON: Dušan Bajatović za pet godina tri puta progovorio u Skupštini!

Politika -

Direktor "Srbijagasa", uprkos ćutanju, za period od 2016. godine uzeo je na ime paušala oko 1,8 miliona dinara, iako mesečno zarađuje oko 34.000 evra

Dušan Bajatović, direktor JP "Srbijagas" i narodni poslanik SPS, za pet godina samo se tri puta javio za reč u Skupštini Srbije.

Pošto je očito da Bajatovića posao narodnog poslanika ne interesuje, pitanje je zašto ga SPS uporno stavlja na poslaničku listu, umesto da taj mandat povere nekom revnosnijem.

To što je slika bez tona, kad se i udostoji da dođe u parlament, ne sprečava ga da svakog meseca dobije paušal od oko 30.000 dinara. Neko bi rekao, to je samo 30.000 dinara, ali govorimo o najplaćenijem državnom funkcioneru - Bajatovićeva ukupna mesečna primanja su oko 34.000 evra ("Srbijagas" i povezane firme), pa je smešno da i za ovu stavku uzima novac, a još i ne radi ništa. Grubom računicom, Bajatović je za pet godina na ime paušala dobio oko 1,8 miliona dinara.

Dušan Bajatović
foto: Dragan Kadić

Bajatović se u aktuelnom sazivu, koji je konstituisan pre oko 13 meseci, nijednom nije javio za reč, o čemu je Kurir juče pisao. Mediji su ranije pisali da je u prošlom sazivu, u periodu od 2016. do juna 2020. (tada je objavljen tekst), Bajatović govorio tek na tri sednice od čak 98. Dakle, od 2016. do danas, za punih pet godina, ovaj socijalista je tri puta otvorio usta i na ime toga mu je isplaćeno 1,8 miliona dinara, odnosno oko 15.254 evra. Đorđe Milićević, šef poslaničke grupe SPS u parlamentu, kaže da se Bajatović trenutno bavi gasifikacijom i da su mu rokovi u ovom projektu prioritet. Bajatović je, dodaje, neko ko donosi stranci stabilan rezultat u Vojvodini, pa otuda i poslanički mandat.

Đorđe Milićević
foto: Kurir

- Dušan Bajatović ne prima poslaničku platu. Zašto njemu mandat? Bajatović ima stabilno biračko telo u Vojvodini i donosi stabilan rezultat u Vojvodini - kaže Milićević. Na pitanje zašto prvi čovek "Srbijagasa" dobija paušal, jer je reč o čoveku sa primanjima od oko 34.000 evra mesečno, Milićević je poručio: - On se bavi humanitarnim radom i najveći deo sredstava poklanja, koliko je meni poznato.

Kurir/K.Blagović

Ćute

Bajatović i Dačić bez komentara

Ivica Dačić
foto: Kurir

Dušan Bajatović juče nije odgovarao na pozive Kurira. Komentar nismo uspeli da dobijemo ni od Ivice Dačića, Bajatovićevog stranačkog šefa, koji nije odgovorio na poruku s konkretnim pitanjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja