00:45

11. DAN NA JARINJU BEZ INCIDENTA: Snage Rosu i dalje su na svojim pozicijama, Srbi drže blokadu! Svi čekaju subotu

kurir televizija

SRBI NA PRELAZU JARINJE: 11. noć protekla mirno, Rosu i dalje na svojim pozicijama

Politika -

Sporazum o deeskalaciji između Beograda i Prištine postignut je u Beogradu, posle dva dana intenzivnih pregovora. Obe strane su se dogovorile da se ROSU povuče sa Jarinja i Brnjaka, a da se istovremeno uklone barikade i to 2. oktobra. Od 4. oktobra će se uspostaviti i stiker režim nalepnica, kao privremena mera pre konačnog rešenja, o čemu će se tek voditi razgovori u Briselu.

Prema izveštajima novinara Kurira Zorana Šaponjića sa administrativnog prelaza Jarinje, noć je protekla mirno, a Srbi i danas ostaju na barikadama.

Zoran Šaponjić
foto: Kurir televizija

- Jedanaesta noć protesta na Jarinju protekla je mirno, nije bilo nikakvog incidenta. Snage Rosu i dalje su na svojim pozicijama, Srbi i dalje drže pod blokadom magistralu. Ovde je sve u iščekivanjima subote ujutru, kada bi trebalo da počne primena dogovora uspostavljenog u Briselu - kaže Šaponjić i dodaje:

- Jarinje su sinoć obišli Goran Rakić i Igor Simić, predstavnici Srpske liste. Oni su Srbima koji ovde protestuju zakvalili na strpljenju, zahvalili na jedinstvu i hrabrosti. Pozvali ih da ostanu mirni do subote. Od ponedeljka će ovde početi primena stiker sistema, koje je tekođe dogovoren u Briselu - kaže Šaponjić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:00

NESTOROVIĆ: Rusija će biti saveznik Srbije kada je u pitanju KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track