Najnovije vesti

BURNO U OPOZICIJI: Dogovaraju se o miru, a odmah zaratili!
Foto: Dragana Udovičić, Sonja Spasić, Vladimir Šporčić, Zorana Jevtić

opet svađe

BURNO U OPOZICIJI: Dogovaraju se o miru, a odmah zaratili!

Politika

Deo opozicionara okupljenih oko Đilasa predložio je Zelenoviću i pokretu Ne davimo Beograd sporazum o međusobnom nenapadanju, ali čim je Zelenović naveo šta mu smeta, počeli su da ga rešetaju

Samo 24 sata pošto je deo opozicionih stranaka - Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, drugim opozicionarima ponudio sporazum o nenapadanju i jednoj listi za beogradske izbore - oni su počeli da se pljuju i napadaju.

Prozivke U predlogu pomenutog sporazuma, koji je poslat stranci Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića i pokretu Ne davimo Beograd, predlaže se da stranke svoju snagu koncentrišu na borbu protiv režima, a ne na međusobne optužbe i negativno ocenjivanje, kao i da se okupe oko jedinstvene liste za izbore u Beogradu, a da bi za parlamentarne izbore mogli da idu i kroz jedan ili više predizbornih saveza. Nebojša Zelenović, koji je već s Ne davimo Beograd sastavio svoj sopstveni novi predlog za saradnju opozicionih stranaka, odmah je poručio da on ne misli da je zajednički kandidat na beogradskim izborima dobro rešenje, već da treba da se ide u više programskih kolona.

Nebojša Zelenović
foto: Zorana Jevtić

Njegov stav na društvenoj mreži Tviter napao je Vladimir Gajić iz Narodne stranke Vuka Jeremića.

Vladimir Gajić
foto: Dado Đilas

- Za koga radi ovaj mediokritet (Zelenović)? Da iskoristim pitanje dok ne uvedu lokdaun na kritiku? - napisao je Gajić uz link teksta u kom Zelenović navodi da se ne slaže s pomenutim predlogom. Dva dokumenta Bojan Klačar iz Cesida navodi da ovo nije ništa novo što nismo znali i juče, a to je da ne postoji saglasnost o izbornoj strategiji, da različiti akteri drugačije vide sopstvene pozicije.

- Ta dva dokumenta (jedan okupljenih oko SSP i drugi Ne davimo Beograd i Zelenovića) vrlo su slični, tačka razmimoilaženja je nastup na beogradskim izborima. Razlike su tu nastale jer se radi o različitim strankama koje imaju različite birače i programe. Kako stvari stoje, oko te liste nije moguće napraviti dogovor i onda je najbolje, kad nema dogovora, da preskoče bilo kakve međusobne napade u javnosti, nego da probaju da uđu u kampanju svesni razlika koje postoje. To se čini kao jedino rešenje - naveo je Klačar.

K. B.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track