PREDSEDNIK VUČIĆ U DUBAIJU: Želimo da Srbiju dovedemo u red najmoćnijih zemalja
Foto: screenshot Pink tv

Expo 2020 Dubai

PREDSEDNIK VUČIĆ U DUBAIJU: Želimo da Srbiju dovedemo u red najmoćnijih zemalja

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Dubaiju, gde je otvorio srpski paviljon u okviru prestižne svetske izložbe "Expo 2020 Dubai".

Predsednik je istakao da je Srbija zainteresovana za globalnu trgovinu, a da se istovremeno trudimo i da razvijamo ostale sektore.

"Želimo da istaknemo koliko je značajno što smo ovde, Srbija želi da podvuče da želi da napreduje u inovacijama i digitalnom napretku. To je jedini način da krenemo u zajedničke poduhvate i smanjimo političke tenzije".

On je naglasio da je na ovoj manifestaciji važno povezivanje sa drugim nacijama i da je "Srbija zahvalna što može da predstavi svoje najnovije poduhvate".

"Ovu godinu ćemo završiti sa stopom rasta većom od sedam procenata, ovo je jedan od najboljih rezultata u Evropi. Naša država je nastavila da privlači veliki broj stranih investicija, po ćemu smo takođe među prvima u Evropi", kaže Vučić.

"Srećni smo što ćemo preko virutuelne realnosti predstaviti sve što Srbija nudi. Nikola Tesla, Milutin Milanković, Lepenski vir... Naša želja je da stavimo Srbiju na mesto najmoćnijih zemalja", zaključio je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track