PREDSEDNIK PRIMIO AKREDITIVNA PISMA AMBASADORA KATARA: Pozvao ga na proslavu 60. godišnjice Prve konferencije nesvrstanih zemalja
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

poželeo mu prijatan boravak i uspešan rad

PREDSEDNIK PRIMIO AKREDITIVNA PISMA AMBASADORA KATARA: Pozvao ga na proslavu 60. godišnjice Prve konferencije nesvrstanih zemalja

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Države Кatar Farisa Rumija Al Naimija, poželevši mu prijatan boravak i uspešan rad u našoj zemlji.

Ovom prilikom ambasador Al Naimi je preneo pozdrave katarskog emira šeika Al Tanija. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je zahvalio katarskom emiru za velikodušnu donaciju medicinske opreme na početku epidemije КOVID-19. Predsednik Vučić je izrazio nadu da će katarski predstavnik učestvovati na proslavi 60. godišnjice Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, što bi omogućilo susret zvaničnika dveju zemalja sa ciljem jačanja političkog dijaloga i svestrane saradnje.

Na sastanku je konstatovano da je cilj dveju zemalja da saradnja bude unapređena u svim oblastima, jer postoje dobra iskustva, ali je saradnja i dalje skromna uz mnogo neiskorišćenih mogućnosti. Dvojica sagovornika su se saglasili da je neophodno uspostaviti češće i bliže kontakte poslovnih ljudi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track