ANA BRNABIĆ U MOSTARU: Otac Radivoje Krulj služio pomen Aleksi Šantiću i Ivanu Tasovcu
Foto: Beta

poseta bih

ANA BRNABIĆ U MOSTARU: Otac Radivoje Krulj služio pomen Aleksi Šantiću i Ivanu Tasovcu

Politika -

MOSTAR - Tokom posete predsednice Vlade Ane Brnabic Mostaru, održan je pomen Aleksi Šanticu, na spomeniku na groblju u Mostaru. Pomen je sluzio otac Radivoje Krulj. Tom prilikom otac Krulj odrzao je pomen i Ivanu Tasovcu, nedavno preminulom direktoru Beogradske filharmonije , koji je svojim radom pomogao Mostar i Šanticeve veceri poezije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Mostaru da ona nije premijerka svih Srba niti da ima takve pretenzije, za razliku od hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je ranije izjavio da je predsednik svih Hrvata.

"Ja sam premijerka Srbije. Postoje ljudi koji su moj pandan u BiH. Ovde se osećam kao gost i ovde sam da obiđem projekte koji su finansirani iz budžeta Srbije. Ja na to tako gledam i nemam nikakve druge pretenzije. I mene čude Milanovićeve izjave", kazala je Brnabić.

Upitana da li je najavljena izgradnja Hidroelektrane Buk-Bijela uzurpiranje državne teritorije BiH, obzirom da ne postoji odluka organa države BiH da se ta hidroelektrana izgradi, Brnabić je poručila da tu ne vidi nikakav problem.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta/Slobodan Miljević

"Uvek je za takve koncesije bio potreban sporazum samo sa lokalnim nivoima vlasti", navela je ona.

Komentarišući aferu "Pandora papiri" i informacije o vlasništvu nad 24 luksuzna apartmana, za koje su mediji objavili da su u posedu ministra finansija Srbije Siniše Malog, Brnabićeva je rekla da još "nije stigla to pogledati".

"Već sam videla te optužbe za ta 24 stana i postoje odgovori na te optužbe. Volela bih videti ima li nešto novo. Ja u svakom trenutku očekujem da institucije rade svoj posao", ocenila je premijerka Srbije.

Ona je dodala da institucije treba da rade svoj posao i da niko u Srbiji neće biti zaštićen ni zbog stranačke funkcije ili zbog pripadnosti odredjenoj stranci.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track