VULIN OTKRIO NOVE DETALJE: Hteli su da Vučić vidi brata u zatvoru kako bi podneo ostavku
Foto: Nemanja Nikolić

organizovana mreža sa tajkunima i kriminalcima

VULIN OTKRIO NOVE DETALJE: Hteli su da Vučić vidi brata u zatvoru kako bi podneo ostavku

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na TV Pink otkrio je nove detalje o aferi "Jovanjica" i prisluškivanju predsednika Aleksandra Vučića.

Vulin je rekao da slučaj "Jovanjica" nema nikakve veze sa Predragom Koluvijom.

- Da li će Koluvija biti osuđen ili neće, da li je na njegovoj plantaži proizvedena marihuana, time se bavi sud. Mi ovde danas govorimo o tome da su delovi MUP-a bili spremni da učestvuju u radnjama koje su nespojive za policijace, koji su bili spremni da sve ovo što se dešavalo oko Jovanjice da bi predsednik Vučić video rođenog brata u zatvoru i da bi podneo ostavku - kaže Vulin.

Vulin je rekao da ko neće na poligraf, nešto krije.

Podsetimo, nekadašnja sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić odbili su da budu ispitani na poligrafu, što se u policiji tumači da je pomenuta trojka od ranije imala takav dogovor sa bivšim rukovodstvom MUP-a i da su zbog toga odbili detektor laži.

- Slučaj "Jovanjica" je bio "plan B" grupe u MUP-u koja je bila paralelna struktura u MUP, sa precizno odabranih ljudima. Ti ljudi su imali organizovanu mrežu sa tajkunima i kriminalcima. Cilj formiranja mreže je bio prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Kada nećete da idete na poligraf, onda sigurno nešto krijete. Šta vas je koštalo da tih deset minuta odete na poligraf - dodao je Vulin.

Vulin je rekao da se Vučić nadao da do ovakve situacije neće doći i da će osumnjičeni za ove slučajeve izaći na poligraf.

- Ovo je nastavak priče o prisluškivanju. Oni su hteli da nađu bilo šta sto će Vučića povezati sa bilo kojim kriminalom. A kada nisu uspeli da nađu ništa onda je došla Jovanjica kada su brata Aleksandra Vučića pokušali da povežu sa Koluvijom. Svaki put se isto dešavalo - rekao je Vulin.

- Nikakve veze između Kolivije, Andreja Vučića i Aleksandra Vučića nema. Ovo je bila ideja da se kompromituje i sruši Aleksandar Vučić, jer ga na izborima ne mogu pobediti - rekao je Vulin.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track