SVEČANA VEČERA: Ana Brnabić ugostila predsednika Gane i premijera Alžira (VIDEO)
Foto: Printscreen

Pokret nesvrstanih

SVEČANA VEČERA: Ana Brnabić ugostila predsednika Gane i premijera Alžira (VIDEO)

Politika -

Predsednica Vlada organizovala je svečanu večeru za predsednika Gane Nana Akufo-Adea i predsednika Vlade Alžira Ajmena Benabderahmana.

Predsednik Gane Nana Akufo-Adu doputovao je večeras u Srbiju, a na aerodromu ga je dočekao šef diplomatije Nikola Selaković.

Selaković je predsedniku Gane poželeo dobrodošlicu u "rodno mesto" Pokreta nesvrstanih zemalja i zahvalio mu što će delegacija te Srbiji prijateljske zemlje biti predstavljena na najvišem nivou na skupu povodom 60. godišnjice Prve konferencije te organizacije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je predsednika Gane dočekao uz crveni tepih, postrojenu Gardu Vojske Srbije i tradicionalnu srpsku pogaču i so, navodi se u saopštenju.

Među učesnicima Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, u Beogradu 1961. godine, bio je i prvi predsednik Gane Kvame Nkrumah, koji je sa liderima Jugoslavije, Egipta, Indije i Indonezije bio deo petorke idejnih tvoraca te organizacije.

U delegaciji Gane je i ćerka predsednika Nkrumaha, koja će biti gost na komemorativnom skupu, navodi se u saopštenju.

Predsedniku Gane će sutra biti priređen svečani doček ispred Palate Srbija, a potom će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

U Beogradu se u ponedeljak i utorak obeležava 60 godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Skup će se održati na Beogradskom sajmu, a okupiće više od 100 stranih delegacija među kojima oko 40 šefova diplomatija.

03:01

Ana Brnabić ugostila predsednika Gane Nana Akufo-Adea i predsednika Vlade Alžira Ajmena Benabderahmana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track