PREDSEDNIK SRBIJE ZAHVALIO DODIKU ŠTO PRISUSTVUJE SKUPU NESVRSTANIH: Hvala dragom prijatelju što je i danas sa nama u Beogradu
Foto: Printscreen/ Instagram

oglasio se na instagramu

PREDSEDNIK SRBIJE ZAHVALIO DODIKU ŠTO PRISUSTVUJE SKUPU NESVRSTANIH: Hvala dragom prijatelju što je i danas sa nama u Beogradu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku što prisustvuje obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih.

"Veliki značaj pridajemo obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih, hvala dragom prijatelju, srpskom članu Predsedništva BiH, Miloradu Dodiku, što je i danas sa nama u Beogradu."

Podsetimo, Dodik je govorio i na otvaranju Samita Pokreta nesvrstanih.

- Svet je prošao kroz jednu od najvećih kriza uzrokovanu virusom korone. Na početku epidemije koja je pogodila svet bogate zemlje su zaboravile na male. Pokušaj da se pravovremeno obezbede sredstva i zaštita opreme, bilo je na granici prevare i sve na štetu manjih i siromašnih. Kao da svi životi ne vrede isto, i opet su male zemlje pomogle siromašnim i nisu zaboravile na prijateljstvo. Vidimo da Pokret se driži principa - kazao je Dodik.

Dodao je i da je zabrinut povodom celokupnih dešavanja u svetu.

- Želim da izrazim zabrinutost jer se svet svaki dan suočava sa brojnim problemima, politički i vojni sukobi, migrantska i izbegličke kriza, terorizam, siromaštvo... - rekao je između ostalog Milorad Dodik.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:44

DOBRODOŠLI KUĆI: Obeležavanje 60 godina od prvog samita Pokreta nesvrstanih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track