MALI RAZGOVARAO SA ZAMENIKOM MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA IRANA: Važno iskoristiti dobre prijateljske odnose za privrednu saradnju
Foto: Printscreen/Instagram/mali_sinisa

važno unaprediti trgovinsku saradnju

MALI RAZGOVARAO SA ZAMENIKOM MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA IRANA: Važno iskoristiti dobre prijateljske odnose za privrednu saradnju

Politika -

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa zamenikom ministra spoljnih poslova Irana Mahdijem Safarijem, koji boravi u Beogradu povodom samita Pokreta nesvrstanih zemlja, o unapređenju ekonomske sardanje dve zemlje.

Sagovornici su se saglasili da dve zemlje neguju prijateljske odnose, ali da je važno iskoristiti te dobre odnose za privrednu saradnju, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Oni su istakli da je važno posebno dodatno unaprediti trgovinsku saradnju i otkloniti trenutne prepreke kako bi se ona obavljala u mnogo većem obimu.

Naglasili su da postoji dosta potencijala u drugim oblastima kao što su saobraćaj i građevinarstvo, rudarstvo i energetika, poljoprivreda i prehrambena industrija. Složili su se da je važna što češća komunikacija i dijalog, jer to rađa nove ideje i produbljuje postojeću saradnju.

Mali je podsetio da je kao gradonačelnik Beograda imao priliku da boravi u Teheranu, gde je potpisao i Sporazum o saradnji dva grada u različitim oblastima.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Irana u Srbiji Rašid Hasan Pur Baei.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track